Davor Pavuna o vjeri u Krista hrvatskim studentima iz Njemačke

U prostorijama misije u Berlinu okupilo se stotinjak studenata

Peti susret hrvatskih studenata iz Njemačke održan je od petka 28. do nedjelje 30. listopada u Berlinu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke misije (HKM) Berlin. Na susretu, koji je počeo u subotu 29. listopada u prostorijama misije, okupilo se stotinjak studenata.

Predavanje o životu i ljubavi održao je prof. dr. Davor Pavuna, koji je predstavljen kao jedna od uglednijih fizičara današnjice. Eksperimentalnu fiziku diplomirao je u Zagrebu, a doktorat znanosti postigao je u Cambridgeu. Sudjeluje u brojnim svjetskim projektima, a radi kao znanstvenik na švicarskom Institutu za tehnologiju u Lausannei i savjetnik je američkog predsjednika Baracka Obame za energetiku. U predavanju je dr. Pavuna posvjedočio kako je do 29-te godine bio daleko od Boga i Crkve, oslanjajući se potpunosti na ovozemaljske i prolazne vrijednosti. U svome traženju bio je u Indiji, kod raznih gurua, među njima i Sai Babe i drugih. Bio je i u budizmu. Sve je prošao, od Kabale do Moonovaca, do Hare Krišne dok nije na posljetku upoznao Isusa Krista.

Otkako je upoznao Isusa Krista, neumorno održava tribine i predavanja govoreći na vrlo dojmljiv način o svom životnom putu – od ateista do gorljivog vjernika, svjedočeći vjeru u Isusa Krista. To je posvjedočio i na susretu studenata u Berlinu, što su studenti sa zanimanjem pratili, te su postavljali pitanja i sudjelovali u diskusiji. U popodnevnim satima organizirano je razgledanje Berlina – od Brandenburških vrata do Alexanderplatza.

U večernjim satima bila je prigoda za ispovijed, a misno slavlje u crkvi sv. Sebastijana, u kojoj je i slika bl. Alojzija Stepinca, predvodio je i propovijedao mons. Eterović. Pjevanje je predvodila skupina studenata uz pratnju na orguljama Ane Draganović i pratnji na gitari Dominika Ćepulića. Nakon zajedničke večere bilo je druženje. Stalni đakon Nikola Kaya posvjedočio je o svom životnom putu.

Studenti su u nedjelju 30. listopada zajedno s vjernicima misije sudjelovali u misnom slavlju u crkvi sv. Sebastijana. Sv. misu je predvodio dušobrižnik u HKM Frankfurt fra Marko Domazet-Lošo, a propovijedao je delegat vlč. Ivica Komadina. Pjevao je misijski zbor, a na kraju i skupina studenata. Studenti su se nakon ručka, nakon što su im na susretu zahvalili fra Frano Čugura i delegat vlč. Ivica Komadina, vraćali svojim odredištima. U petak 28. listopada mogli su sudjelovati na predavanju dr. Pavune, koje je održao u crkvi sv. Sebastijana za vjernike misije o susretu sa živim Bogom. Na predavanju je bio i veleposlanik RH u Berlinu Ranko Vilović. U pratnji studenata bili su don Mato Križić (HKM Ingolstadt), fra Zvonko Tolić (HKM Stuttgart – centar) i fra Marko Domazet Lošo (HKM Frankfurt).

Označeno u