Fra Ivo Tadić na Šćitu proslavio 25 godina svećeništva

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Šćitu fra Ivo Tadić proslavio je 25 godina misništva, javlja portal Rama info.

Proslava je započela misnim slavljem u župnoj crkvi, koju je uz koncelebraciju velikog broja svećenika predvodio slavljenik fra Ivo.

Prigodnu propovijed izrekao je fra Stjepan Radić, gvardijan na Bistriku.

Tijekom prigodne propovijedi fra Stjepan je izrekao promišljanja o Božjoj milosti i svetosti, značenju svete mise, zahvalnosti, ljepoti svećeničkog poziva … Pozvao je nazočne vjernike da mole za današnjeg slavljenika, kako bi kao i do sada radosno i pošteno išao stopama Isusa Krista.

Srebrnu misu fra Ivo je proslavio uz nazočnost župljana, prijatelja, rodbine i susjeda.

Riječi čestitke, zahvale i poticaja izrekli su srijemski biskupa Fabijan Svalina i fra Julijan Madžar, vikar župe Rama-Šćit, zatim a pjevanje tijekom sv. mise animirale su članice župnog zbora.

Po završetku misnog slavlja, za nazočne vjernike upriličeno je druženje uz zdravicu, a u poslijepodnevnim satima za svećenike, rodbinu i prijatelje druženje se nastavlja na Jaklićkoj planini.

Fra Ivo Tadić rođen je 1971. godine u Jaklićima. Osnovnu školu završio je u Ripcima a Klasičnu gimnaziju u Visokom. Novicijat u Sarajevu a Franjevačku teologiju u Samoboru i Sarajevu.

Zaređen je 1998. godine na sv. Petra i Pavla u Sarajevu. Mladu misu rekao je na blagdan sv. Ane 1998. godine.

Služio je u župama u Tuzli, Busovači, Wollongong, Okučani pa ponovno u Wollongong (Australija).

Foto: Tomislav Bošnjak / www.rama-prozor.info

Označeno u