Mostar: Sestre juniorke obnovile privremene zavjete

Na Dan utemeljenja Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja, 13. rujna 2023., tri sestre juniorke, s. Damjana Soko, s. Veronika Cvitković i s. Ružica Džolan, obnovile su privremene redovničke zavjete. Euharistijsko slavlje s obredom obnove zavjeta u kapeli provincijskog središta u Mostaru predvodio je fra Danko Perutina, gvardijan i župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru izvijestila je Facebook stranica Školskih sestara franjevki Mostar.

U prigodnoj homiliji fra Danko ih je potaknuo na posvemašnje predanje Onome od koga dolazi poziv i kome sve i pripada. Kao uzor predanja istaknuo je Blaženu Djevicu Mariju i njezin život kao primjer poniznosti, posluha, jednostavnosti, služenja, velikodušnog pripadanja Bogu i bližnjima.

Nakon homilije fra Danko je zazvao Božju pomoć na ove službenice koje su krenule putem nasljedovanja Krista. Potom su s. Damjana, s. Veronika i s. Ružica obnovile svoje predanje Gospodinu na još jednu godinu. Njihova je obećanja u ime Crkve primila provincijska predstojnica s. Franka Bagarić, u nazočnosti dviju svjedokinja i okupljene zajednice. (kta/fb)

Označeno u