Motoristi - navjestitelji Božanskog milosrđa

Za ovogodišnji Svjetski dan mladih mnogi su se odricali svog vremena, kako bi pomogli u organizaciji samog susreta.

Neki su tijekom priprema zagrtali rukave, nudeći ono što imaju – svoje ruke – dok su drugi svoje ruke sklapali na molitvu, da sve prođe u najboljem redu. Nešto slično učinila je skupina od 180 motorista, koji su nedavno u četverodnevnom putovanju stigli pred Papu u Rim, kako bi navijestili događaj Svjetskog dana mladih u Krakowu.
motoristi2.JPG

Motoristi su sudjelovali na Općoj audijenciji s papom Franjom 22. lipnja, a pripremili su za njega i posebne darove: motociklističku kacigu, s likom Milosrdnog Isusa i posebnu kožnu jaknu s logom SDM-a, naravno u papinskoj bijeloj boji. "Možda je u budućnosti bude i koristio kao motorist", našalio se glavni organizator moto-hodočašća vlč. Roman Sikon, poljski svećenik salezijanac. On i još osmorica svećenika pobrinuli su se za duhovnu pratnju na ovom hodočašću.

Nakon audijencije motoristi su sudjelovali na euharistijskom slavlju u obližnjoj crkvi Svetog Duha, posebnom mjestu štovanja Božanskog milosrđa. To je, kako kažu, bio vrhunac čitavog hodočašća, tijekom kojeg su molili, provodili noći u šumi i susretali vjernike, navješćujući Božansko milosrđe.

motoristi3.JPG

Uvečer ih je u salezijanskom generalatu primio i vlč. Tadeusz Rozmus, generalni vikar za Središnju i Sjevernu Europu, zahvalivši im za svjedočanstvo vjere. Potom su se motoristi uputili na povratak u domovinu, gdje su još uvijek trajale pripreme za 31. Svjetski dan mladih. "Ohrabrujemo mlade pokazujući im simbole Svjetskog dana mladih i govoreći im o Božanskom milosrđu. Glavna je poruka SDM-a da budemo milosrdni, a to upravo ovdje činimo kao motoristi", objasnio je vlč. Sikon.

Putujući ukupno 1 600 kilometara ovi su motoristi imali namjeru ohrabriti mlade da se upute na neponovljivo hodočašće u Poljsku i dožive susret sa sudionicima cijelog svijeta. Moto-hodočašće su financijski pomogli Organizacijsko vijeće SDM-a i krakovski nadbiskup kardinal Stanislav Dziwisz.