Sadržaj s oznakom: Krakow 2016

Za ovogodišnji Svjetski dan mladih mnogi su se odricali svog vremena, kako bi pomogli u organizaciji samog susreta.

Teksaški biskup Strickland izazvao je tijekom Svjetskog dana mladih u Poljskog jednog mladića iz svoje biskupije na natjecanje u sklekovima.

Jedna posebna životna priča stiže sa Svjetskog dana mladih,još jedno u nizu svjedočanstva, ali ovo je posebno po tome što nije izrečeno riječima već je prepričano djelima.

Papa Franjo četvrti dan svojega posjeta Poljskoj pohodio svetište božanskoga milosrđa u Krakovu.

Premda nisu mogli otputovati u Poljsku zbog ratnog stanja u kojem se nalazi njihova domovina, više od tisuću mladih Sirijaca sudjelovalo je na Svjetskom danu mladih u Krakowu putem video zida.

Svečanim misnim slavljem u nedjelju, 31. srpnja, završen je Svjetski dan mladih u Krakowu. Sveti Otac najavio je kako će naredni SDM biti organiziran u Panami 2019.

Meksikanac Sebastián Jiménez i poljakinja Agnieszka Piotrowski su se upoznali 16. kolovoza 2011. za vrijeme Svjetskog dana mladih u Madridu.

Papa Franjo posjetio je danas crkvu sv. Franje u Krakovu kako bi častio relikvije 2 poljska sveca: Zbigniewa Strzalkowskog i Mihaela Tomaszeka, koje su ubili pripadnici vojne skupine Sendero Luminozo u Peruu 1991. godine, a proglašeni su blaženima 2015. godine.

Nismo došli na svijet kako bismo vegetirali, kako bismo život proveli na kauču, nego da bismo ostavili utisak i velikane svijeta naučili kako graditi mostove bratstva

Kineska je Vlada u ponedjeljak spriječila hodočašće skupini od 50 mladih.

Svjetski dan mladih poseban je događaj jer se odnosi na mlade i poziva ih da se ogledaju u susretu s drugom osobom.

Papa Franjo doživio je nezgodu tijekom održavanja mise u gradu Czestochowa u Poljskoj.

Život treba uvijek prihvaćati i štititi. To dvoje ide zajedno – prihvaćanje i zaštita, od začeća do prirodne smrti.

Pogledajte intervju s mostarcima koji su biciklom došli od Mostara do Krakowa na susret mladih s Papom. Jako je zanimljiv način na koji su se spojili ovi biciklisti, a odgovor doznajte u nastavku u video prilogu.

'Svijetu treba ponijeti plamen milosrđa', ta pobudnica svetoga Ivana Pavla II. danas odzvanja u Krakovu.

Stranica 1 od 2