Papina molitva protiv terorizma

Papa Franjo posjetio je danas crkvu sv. Franje u Krakovu kako bi častio relikvije 2 poljska sveca: Zbigniewa Strzalkowskog i Mihaela Tomaszeka, koje su ubili pripadnici vojne skupine Sendero Luminozo u Peruu 1991. godine, a proglašeni su blaženima 2015. godine.

Bilo je prisutno više rođaka poljskih mučenika, kao i franjevačkih poglavara. Tijekom pohoda crkvi, papa je izrekao sljedeću molitvu:

Svemogući, milosrdni Bože, gospodaru svemira i povijesti. Sve što si stvorio dobro je i tvoje suosjećanje za propuste čovječanstva ne poznaje granica.

Danas dolazimo k Tebi kako bismo te molili da u miru čuvaš svijet i njegove stanovnike, da udaljiš od njega razarajući val terorizma, povratiš prijateljstvo i uliješ u srca svojih stvorenja dar povjerenja i spremnosti na opraštanje.

O darovatelju života, molimo te i za one koji su stradali kao žrtve okrutnih terorističkih napada. Podari im vječnu nagradu. Neka budu zagovornici svijeta razdijeljenog sukobima i neslogama.
O Isuse, prinče mira, molimo te za one koji su ranjeni ovim činima neljudskog nasilja: djecu i mlade; utješi ih svojom snagom i ujedno udalji od njih svaku mržnju i želju za osvetom.

Duše Sveti utješitelju, pohodi obitelji žrtava terorizma, obitelji koje bez vlastite krivnje podnose trpljenje. Zagrni ih plaštem svoga božanskoga milosrđa. Pomozi ima da u tebi i sebi samima ponovno pronađu snagu i odvažnost za bratski i sestrinski odnos prema drugima, napose useljenicima, svjedočeći tako tvoju ljubav svojim životima.

Dotakni srca terorista kako bi prepoznali zlo svojih djela i vratili se na put mira, dobrote i poštovanja prema životu i dostojanstvu svakog ljudskog bića, bez obzira na vjeru, porijeklo, bogatstvo ili siromaštvo.

O Bože, vječni Oče, po svojem milosrđu čuj naše molitve koji ti prinosimo usprkos ovoj zaglušujućoj buci i očaju svijeta.

Okrećemo se tebi s velikom nadom, prepuni pouzdanja u tvoju bezgraničnu milost.

Ojačani primjerima blaženih mučenika Perua, Zbigniewa i Mihaela, koji su dali svoje hrabro svjedočanstvo evanđelja, sve do prinošenja vlastite krvi, povjeravamo se zagovoru Tvoje Presvete Majke. Molimo za dar mira i izbavljenje od rana terorizma.