Papa: Blagoslivljam vaše korake prema Krakovu da budu hodočašće vjere i bratstva

Svjetski dan mladih poseban je događaj jer se odnosi na mlade i poziva ih da se ogledaju u susretu s drugom osobom.

 ''Dragi mladi, blagoslivljam vaše korake prema Krakovu da budu hodočašće vjere i bratstva.'' Poruka je to koju je papa Franjo poslao sa svog tweet računa @Pntifex dva dana prije početka Svjetskoga dana mladih u Krakovu.

Grad Krakow svjedok je posebnih iskustva kao što je iskustvo Stelle Baradiscio, talijanske sveučilištarke koja je za godinu dana prekinula studij i preselila se u Krakow radi sudjelovanja u pripremi velikoga skupa mladih.

- Moj dolazak u Krakow je bio dosta neočekivan, jer nisam uopće sanjala o sudjelovanju u organizaciji događaja kao što je Svjetski dan mladeži. Ništa posebno nisam činila, drugi su mi predložili tu mogućnost – kazala je Stella Baradiscio.

Oni koji su je predložili da ide rekli su joj kako za Svjetski dan mladeži Nacionalna služba za pastoral mladih šalje jednu osobu kako bi izbliza slijedila organizaciju te da može u što kraćem roku prenositi informacije.

Na upit o napornoj pripremi rekla je da je priprema vrlo zahtjevna: 'Danas mogu potvrditi da sam umorna ali i sretna'.

Istaknula je kako je tada bila pred završetkom specijalizacije te dodala kako se uvijek treba odlučivati.

- Kad su mi predložili da idem u Krakow, htjela sam odbiti jer sam imala zacrtani cilj. Ipak, zaključila sam da mi se više neće pružiti takva prilika. Rekla sam: 'Idemo pokušati, pa što bude'. Sad se vraćam, završit ću studij - kazala je Baradiscio.

Ustvrdila je kako je Svjetski dan mladih poseban događaj, jer se odnosi na mlade i poziva ih da se ogledaju u susretu s drugom osobom, s Papom, u konačnici i s Bogom.