Objavljena najava za peti Antunovski hod mladih 10. lipnja

Centar za duhovna zvanja OFMConv. koji vodi fra Stjepan Brčina, Župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, i Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijska zajednica “Sveti Duh” i ove godine organiziraju Antunovski hod mladih uoči spomendana sv. Antuna Padovanskog, i to jubilarni – peti! Hod će se održati u subotu, 10. lipnja od svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim selima do istoimene bazilike na Svetom Duhu.

U ovih nekoliko godina Antunovski hod mladih prerastao je iz gradskog u nacionalni hod. Pohode ga tisuće mladih vjernika iz cijele Hrvatske i šire kako bi sudjelovali u tom zajedništvu i svjedočili svoju vjeru ulicama Zagreba. Ovaj šesnaest kilometara dug hod redovito prate radosna pjesma, ples i molitva, a jubilarni peti Antunovski hod obilježit će novost – u križ koji će hodočasnici nositi i pratiti gradom bit će ugrađene relikvije sv. Antuna, javlja HKM.

Donosimo raspored ovogodišnjeg Hoda:

Okupljanje na svetoj misi u Sesvetskim Selima u 12:00 sati.

Nakon svete mise polazak pješice prema bazilici sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Slijedi posjet franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije i crkvi Bezgrešnog začeća BDM (stanka, odmor i molitva).

Središnji događaj bit će na Trgu bana Josipa Jelačića gdje će program ulične evangelizacije predvoditi Evangelizacijska zajednica “Sveti Duh”.

Dolazak u baziliku na Svetom Duhu očekuje se u večernjim satima. Ondje će se održati euharistijsko klanjanje i čašćenje relikvija sv. Antuna Padovanskog.

Potom slijedi slavljenje koje predvodi slavljenički tim Evangelizacijske zajednice “Sveti Duh” te “Amorose”.