Sadržaj s oznakom: Antunovski hod mladih

Antunovski hod mladih ove će se godine održati 8. lipnja i tim se povodom očekuje gotovo 10 tisuća mladih koji će sudjelovati. Organizator hoda, fra Stjepan Brčina iz župe Sveti Duh ističe kako postoje još brojni organizacijski izazovi, a jedan od njih je i molba Gradu Zagrebu za postavljanjem pozornice i razglasa na Trgu bana Josipa Jelačića. Odgovora na upit još nema.

Šesti Antunovski hod mladih i ove je godine najavljen novom pjesmom koja će se 8. lipnja zasigurno pjevati zagrebačkim ulicama.

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren objavio je na Instagramu kako će ove godine sudjelovati na Antunovskom hodu mladih.

Velik broj vjernika okupio se na Trgu bana Jelačića gdje su došli nakon što su krenuli iz crkve sv. Antuna Padovanskog, a potom su hodali preko Sesvetskih Sela, zatim Sesvetskom, Zagrebačkom pa Ulicom Dubrava gdje su imali odmor od pola sata, javlja zagreb info.

Popularni zagrebački svećenik fra Stjepan Brčina najavio je na svom Instagram profilu 5. Antunovski hod. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Kantautor Mislav Ramljak snimio je pjesmu za jubilarni peti Antunovski hod mladih koji se ove godine održava 10. lipnja u Zagrebu.

Centar za duhovna zvanja OFMConv. koji vodi fra Stjepan Brčina, Župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, i Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijska zajednica “Sveti Duh” i ove godine organiziraju Antunovski hod mladih uoči spomendana sv. Antuna Padovanskog, i to jubilarni – peti! Hod će se održati u subotu, 10. lipnja od svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim selima do istoimene bazilike na Svetom Duhu.

Četvrti Antunovski hod mladih ove godine će se održati 11. lipnja, a započet će svetom misom u 13 sati u Sesvetskim Selima. Organizatori, na čelu s fra Stjepanom Brčinom, očekuju nekoliko tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske i šire jer su organizirani dolasci iz raznih mjesta.

Već četvrtu godinu zaredom Centar za promociju duhovnih zvanja franjevaca konventualaca, u suradnji sa župama Svetog Antuna Padovanskog na Svetome Duhu i Svetog Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela, organizira Hod mladih svetog Antuna (Antunovski hod mladih). Ove godine Hod će se održati 11. lipnja s početkom u 13 sati, u prostoru vanjskoga svetišta u Sesvetskim Selima. Više o samom programu Hoda pročitajte na plakatu.