Odluka nadbiskupa: Razriješen don Damir Stojić

"Našem, sada već bivšem župniku, don Damiru Stojiću želimo od svega srca zahvaliti za sve što je učinio za našu župu"

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša odlučio je razriješiti don Damira Stojića funkcije župnika u župi Duha Svetoga u Zagrebu. Informacija je objavljena putem službene komunikacije župe, gdje su izrazili svoju podršku Stojiću u njegovom daljnjem djelovanju.

"Sutarnju euharistijsku svečanost obilježili smo svečanim predstavljanjem novog člana pastoralnog tima, don Peje Orkića. U ovom trenutku, s radošću mu pružamo ruku dobrodošlice unutar Župe Duha Svetoga, uz želju da ga vodi Duh Sveti u svim budućim nastojanjima. Uključujemo ga u naše molitve, očekujući s veseljem sve što ćemo naučiti iz njegova iskustva.

Naravno, ne smijemo zaboraviti našeg dosadašnjeg pastoralnog vođu, don Damira Stojića. S dubokim poštovanjem se zahvaljujemo za sve što je učinio za našu zajednicu. Vjerujemo da je kroz njegovu službu Gospodin činio velika djela. Radostan je podatak da će don Damir i dalje ostati s nama na području Jaruna te mu želimo obilje Božjeg blagoslova u novim izazovima.

Također želimo izraziti zahvalnost don Dragi Detiću. Vaša nesebična služba je ostavila dubok trag, a vaša buduća misija u Njemačkoj će biti obogaćena zagovorom naše zaštitnice, Marije Pomoćnice. Svo svećeničko osoblje nosimo u svojim molitvama, te s veseljem iščekujemo buduća zajednička druženja," stoji u objavi župe.

Na upit koju će funkciju sada obnašati u župi, Stojić je za Telegram sarkastično rekao da je njegov novi posao "vojna tajna".