PETICIJA PROTIV FR. JAMESA MARTINA zbog oskvrnuća ikone „Gospe od Czestochowe“

Katolici iz cijelog svijeta traže od Isusovačkog reda da javno ukori jednog od svojih najistaknutijih članova, američkog svećenika fr. Jamesa Martina, zbog promocije oskvrnavljene pro-LGBT verzije jedne od najcjenjenijih Gospinih slika na svijetu - Crne Madone.

Prošlog je mjeseca fr. Martin, poznati svećenik koji se proslavio svojim knjigama i razgovorima koji promiču normalizaciju homoseksualnosti u Katoličkoj crkvi, tweetao sliku Gospe od Czestochowe, najcjenjenije ikone poljskog naroda, na kojoj su Blažena Djevica i dijete Isus okruženi aureolom duginih boja umjesto uobičajene zlatne aureole kakva je na originalnoj slici.

“U Poljskoj, u kojoj vlada beskrajna homofobija, LGBT osobama se sudi zbog 'skrnavljenja' kopije Crne Madone. Ali Marija je Majka za sve, uključujući i LGBT osobe. U religioznoj umjetnosti postoji duga povijest prikazivanja Gospe u skladu sa različitim vjerskim i etničkim zajednicama (tako imamo Gospu crnkinju, kineskinju…)" – objavio je na Twitteru fr. Martin 19. siječnja. "LGBT zajednica ima malo ovakvih slika. Stoga ne čudi njihova želja da i njihovoj voljenoj slici svoje Majke dodaju svoj zaštitni znak - dugu. Kako je prikladno što Gospa ovdje plače, jer i njezin sin pati kad god se progoni neka LGBT osoba”, - također je napisao fr. Martin.

Ovaj tweet zapravo je osvrt fr. Martina na tri ženske ljevičarske aktivistice koje su uhićene 2019. godine zbog svetogrđa Gospine slike pro-homoseksualnim duginim bojama. Optužene su za vrijeđanje religiozne osjetljivosti. Elżbieta Podleśna, Anna Prus i Joanna Gzyra-Iskandar bile su izvedene pred sud 13. siječnja 2021. Priznale su kako su ove svetogrdne slike lijepile na vanjske zidove crkve sv. Dominika u Płocku u znak protesta protiv Crkve u kojoj je bila postavljena izložba koja je rodnu ideologiju nazvala GREŠNOM.

Razlika između prirodne DUGE i LGTB DUGE

Duga je izvorno bila vjerski simbol Božjeg saveza s čovjekom koji je Bog sklopio s Noom (Post 9, 13-17) u kojem obećaje kako nikada više neće uništiti svijet poplavom. U dugi koja se javlja u prirodi postoji sedam boja. Broj sedam u Bibliji često simbolizira završetak, savršenstvo i ispunjenje obećanja i zakletvi. LGBT aktivisti preuzeli su simbol duge krajem 1970-ih, stvarajući zastavu u kojoj se različite boje unutar nje tumače kao seksualna "raznolikost". LGBT dugina zastava, međutim, ima samo šest boja, jednu manje od prirodne duge i savršenog broja 7. LGTB DUGA ima dakle 6 boja. U Bibliji se šest često povezuje s grijehom, nesavršenstvom, pa čak i sotonom. Knjiga Otkrivenja kaže da je spajanje tri šestice broj" zvijeri".

KATOLIČKI NAUK O HOMOSEKSUALNOSTI

Katolička crkva uči da je homoseksualnost jedan od četiri grijeha koji vape Nebu za pravdom. Katekizam Katoličke crkve navodi da je „temeljeći se na Svetom pismu, koje homoseksualne činove predstavlja kao djela ozbiljne izopačenosti, tradicija je uvijek tvrdila da su„ homoseksualni činovi iznutra poremećeni. “Oni su u suprotnosti s prirodnim zakonom. Spolni čin zatvaraju daru života. Ne polaze od istinske afektivne i seksualne komplementarnosti. Ni pod kojim uvjetima ih se ne može odobriti“(KKK 2357). Katolička crkva nadalje uči da je homoseksualna sklonost također "objektivno poremećena" budući da je Bog stvorio seksualnu privlačnost u svrhu privlačenja muškarca i žene kako bi postali muž i žena u braku.

Sveti Petar Damjani, talijanski katolički reformator i crkveni naučitelj iz 11. stoljeća, u svojoj poznatoj Knjizi Gomore, opisao je homoseksualnost kao "đavolsku" izopačenost  Božjeg plana za spolnost između muškarca i žene. „Ovaj porok je smrt tijela, uništavanje duša, zagađuje tijelo, gasi svjetlost intelekta, izbacuje Duha Svetoga iz hrama ljudskog srca, uvodi đavolsko poticanje požude, baca u zabunu i potpuno uklanja istinu iz prevarenog uma... Otvara pakao i zatvara vrata raja ... Odsijeca člana Crkve i baca ga u proždrljivi požar bijesne Gehene", napisao je.

PETICIJA

Katolički aktivisti pokrenuli su peticiju pozivajući vrhovnog generala Isusovačkog reda da javno ukori fr. Jamesa Martina, SJ, zbog skandala koji je izazvao vrijeđajući Poljake na razinama njihove kulture, tradicije i vjere". Peticija će biti predana osobno u sjedište Isusovačkog reda u Rimu.

Izvor: https://www.lifesitenews.com/

Prijevod: Medjugorje-inco.com