Sadržaj s oznakom: LGBT

Dikasterij za nauk vjere o mogućem sudjelovanju u sakramentima krštenja i vjenčanja transseksualnih i homoafektivnih osoba
Zgrada Dikasterija za nauk vjere (Vatican Media)

Njemački „Sinodalni put“ velikom je većinom je odobrio crkveni blagoslov istospolnih te razvedenih i ponovno oženjenih parova u crkvi. Taj je potez naišao na oštru kritiku unutar Katoličke Crkve koji su optužili njemačke biskupe za napuštanje vjere.

Klizačica Minna-Maaria Antikainen, ranije poznat kao Markku-Pekka Antikainen, 59-godišnji je biološki muškarac, koji je prije nekoliko godina postao transrodna osoba i odlučio se baviti umjetničkim klizanjem, piše vigilare info.

Homoseksualni par iz američke države Georgije optužen je za seksualno zlostavljanje svoja dva posvojena sina i njihovo korištenje za snimanje dječje pornografije, također ih je navodno podvodio članovima lokalnog pedofilskog lanca, navodi se u uznemirujućem novom izvješću.

U prošlomjesečnom intervjuu za mađarski list Magyar Jelen, nadbiskup emeritus Gyula Márfi iz Veszprema upozorio je na višestruki napad na europsko kršćanstvo od strane ljevičarskih snaga unutar Europske unije.

Poplava tzv. “promjene spola” kod djece u SAD-u i Kanadi uzela je maha. Svjetski mediji ovog puta spominju najnoviji slučaj iz SAD-a u kojem otac devetogodišnjeg dječaka moli svoju bivšu suprugu da kemijski ne kastrira njihova sina za kojeg ona tvrdi da je djevojčica. Prošle godine pojedini su mediji izvještavali o slučaju oca iz Kanade koji je završio u zatvoru jer se javno usprotivio “promjeni” spola svoje kćeri od 11 godina i odbijao ju je zvati muškim zamjenicama. Iste bi priče mogli gledati i u Hrvatskoj, s obzirom na to da je i kod nas, dijagnosticiranje rodne disforije kod maloljetnika, u porastu, piše narod.hr.

Katolici iz cijelog svijeta traže od Isusovačkog reda da javno ukori jednog od svojih najistaknutijih članova, američkog svećenika fr. Jamesa Martina, zbog promocije oskvrnavljene pro-LGBT verzije jedne od najcjenjenijih Gospinih slika na svijetu - Crne Madone.

Povijesna katolička crkva u Montrealu nedavno je postala mjesto izvođenja LGBT performansa koji se dogodio točno ispred glavnog oltara i svetohraništa.

Voditelj Oskara baš nije popularan posao u Hollywoodu, no Kevin Hart, 39-godišnji crni američki glumac i zabavljač je, kad je odabran za voditelja te priredbe, rekao: “Oduševljen sam, to mi je bilo visoko na listi želja dugi niz godina… pridružiti se legendarnoj listi koja je uveličala tu pozornicu je nevjerojatno … Siguran sam da ću ovogodišnje Oskare učiniti posebnima”.

Posljednjih dana u medijima je odjeknula vijest o vlasniku apartmana, u Zadru, Tomislavu Gospiću, koji je kažnjen uklanjanjem svoje ponude s najvećeg svjetskog servisa za online rezervacije – booking.com-a jer je odbio primiti homoseksualni par u svoj apartmanski objekt „Identity“ i to zbog prethodnih loših iskustava s ovom skupinom parova.

Udruga Vigilare uputila je pismo ministrici Divjak iz razloga jer će sredinom siječnja izaći prva slikovnica o “istospolnim obiteljima”, a zvat će se  “Moja dugina obitelj”. Radi se o slikovnici kojom se promovira homoseksualni način života i posvajanje djece od strane LGBT parova.

Hrvatska će sredinom siječnja dobiti prvu slikovnicu o “istospolnim obiteljima”, a zvat će se  “Moja dugina obitelj”. Radi se o slikovnici kojom se promovira homoseksualni način života i posvajanje djece od strane LGBT parova.

Predsjednik Trump povukao Sjedinjene Države iz organizacije UNESCO, agencije UN-a, koja zagovara pobačaj, LGTB aktivizam i radikalni seksualni odgoj za malu djecu.

Novi Disneyjev igrani film „Ljepotica i zvijer“, adaptacija istoimenog animiranog filma, ovih dana stiže u kina širom svijeta. Ipak, ruska publika mogla bi ostati uskraćena za ovaj doživljaj.

Jedan od najpoznatijih primjera umetanja subliminarnih poruka u sadržaj zasigurno su crtani filmovi. Disneyjevi crtići jedni su od najomiljenijih crtanih filmova na svijetu i obilježili su djetinjstvo mnogih ljudi. Međutim u ovom primjeru pokazali su jasan stav prema čemu teže, uz subliminarne poruke propagiraju i homoseksualno ponašanje.

Program za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije pokrenuo je novi specijalizirani portal “Projekt Drugi” namijenjen djeci i mladima školskog uzrasta te njihovim nastavnicima, koji promiče LGBT propagandu te promovira redefiniciju braka i posvajanje djece od strane homoseksualnih parova.