Kardinali Müller i Burke oštro ukorili njemačke biskupe zbog blagoslova istospolnih zajednica

Njemački „Sinodalni put“ velikom je većinom je odobrio crkveni blagoslov istospolnih te razvedenih i ponovno oženjenih parova u crkvi. Taj je potez naišao na oštru kritiku unutar Katoličke Crkve koji su optužili njemačke biskupe za napuštanje vjere.

Njemački kardinal Gerhard Müller i američki kardinal Raymond Burke prekorili su njemačke biskupe istaknuvši kako trebaju biti sankcionirani. Svoj su stav izrazili u intervjuu na EWTN-ovoj emisiji Cijeli svijet s Raymondom Arroyom 16. ožujka navečer, prenosi CNA.

„Mora se održati suđenje i oni moraju biti osuđeni i moraju biti udaljeni iz svojih ureda ako se sami ne obrate i ne prihvate katolički nauk“, rekao je kard. Müller tijekom intervjua te dodao: „Vrlo je žalosno da je većina biskupa izričito glasovala protiv objavljenog nauka, i objavljene vjere Katoličke Crkve i cjelokupnog našeg kršćanskog mišljenja, protiv Biblije, Božje riječi u Svetom pismu i u apostolskoj tradiciji i u definiranom nauku Katoličke Crkve.“
Kardinal Müller je kazao da su laici i biskupi koji su podržali ove rezolucije na Njemačkom „Sinodalnom putu“ „pod utjecajem ove LGBT i woke ideologije, koja je materijalistička i nihilistička“.

„Apsolutno je bogohulno blagoslivljati te oblike života koji su, prema biblijskom i crkvenom nauku, grijeh jer su svi oblici spolnih odnosa izvan valjanog braka grijeh i ne mogu biti blagoslovljeni“, naglasio je kardinal Müller.

„Ako pogledate u Bibliji, brak je apsolutno samo između muškarca i žene koji su sjedinjeni u ljubavi u tijelu i u duši“, rekao je kardinal, „i da imaju mogućnost postati očevi i majke i tvoriti obitelj.“

Kardinal Burke pozvao je Vatikan da sankcionira biskupe koji su glasovali za blagoslov homoseksualnih zajednica.

„Bilo da je riječ o odstupanju, heretičkom učenju i nijekanju jedne od istina vjere, ili o otpadništvu u smislu jednostavnog udaljavanja od Krista i njegova nauka u Crkvi da bi se prihvatio neki drugi oblik vjere, to su zločini“, rekao je kard. Burke. „Mislim, riječ je o grijesima protiv samoga Krista i to očito najteže prirode. A Zakonik kanonskog prava predviđa odgovarajuće sankcije.“

Kardinal je upozorio da se Crkvu „koristi“ za promicanje ideološke agende.

„To su ljudski izumi, ljudske ideologije koje se guraju i Crkvu se koristi. A ono što čini jest da pretvara Crkvu u neku vrstu ljudske agencije, gotovo poput vladine agencije kojom se manipulira da potiče određene programe i određeni plan. I zato se moramo probuditi i shvatiti što se događa“, objasnio je američki kardinal.

„Primijetit ćete da u velikom dijelu ovog govora nikada ne čujete ime našeg Gospodina. Nikad se ne govori o tome što nas naš Gospodin Isus Krist uči, što traži od nas. Dakle, ovo je vrlo ozbiljna situacija“, kazao je kard. Burke.

Kardinal je također odgovorio na Arroyinu sugestiju da se "protivnici ovih reformi često ismijavaju kao oni koji idu protiv pape".

„Mi smo ti koji volimo Papu i pokušavamo mu pomoći da izvrši svoju misiju, dok ovi ljudi koji jednostavno ignoriraju ono što im Rim govori, što im govori Petrova Stolica, pokazuju da nemaju poštovanja za njega, odnosno da su doista papini neprijatelji. Mislim kako je jasno i da svaka razumna osoba to može vidjeti“, rekao je.

Burke je rekao kako papa Franjo „ponekad govori stvari koje su vrlo jasne i u skladu s naukom Crkve u vezi s tim stvarima“.

„Ono što agenti 'revolucije' rade jest jednostavno ignoriranje ovih izjava i prihvaćanje drugih izjava u kojima se čini da su njemu naklonjene“, zaključio je.