Provincijsko hodočašće na Široki Brijeg

U subotu 23. listopada 2021. godine, upriličeno je redovito godišnje provincijsko hodočašće u Gospino svetište na Širokom Brijegu i prva mjesečna duhovna obnova sestara u ovoj školskoj godini.

Stotinjak sestara Provincije ovaj susret i zajedničku duhovnu obnovu započelo je okupljanjem na mjestu mučeničkog stradanja fratara Hercegovačke franjevačke provincije. Prisjećajući se njihove žrtve, zahvalile su Bogu za njihovu vjeru i molile da se po njihovu primjeru potpuno Kristu predaju i za njega žive!
Potom su se, moleći Gospinu krunicu, u procesiji uputile prema crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Srdačno ih je dočekao gvardijan samostana fra Ivan Marić i uputio riječi dobrodošlice u Gospino svetište i franjevački samostan.
Prigodno predavanje na temu Sjećaj se svega puta (Pnz 8, 2) pripremila je s. Natalija Palac, ističući „da je potrebno njegovati sjećanje ne zato da bismo živjeli u prošlosti, nego da bismo otkrivajući prolaz Božji kroz našu zajednicu živjeli danas s više nade, s više vjere u „prst“ Božji koji će nas i danas voditi kao što nas je vodio i prije.“ Između ostaloga govorila je o religioznom značenju sjećanja i njegovoj ulozi u odnosu s Bogom – sjećanja na činjenice i značenje sjećanja u životu vjere.
Hodočasnički dan završio je scenskim prikazom "Molitva koja nebo budi", uspomenom na Majku Utemeljiteljicu i odgovorne sestre iz 122-godišnje povijesti Provincije.