Susret biskupa i muftije

U četvrtak, 28. ožujka 2019. biskup banjolučki dr. Franjo Komarica primio je u Biskupskom Ordinarijatu novog muftiju banjolučkog mr. Nusreta ef. Abdibegovića i njegovu pratnju.

Bio je to prvi susret banjolučkog biskupa Komarice i banjolučkog muftije Abdibegovića, od kako je muftija preuzeo tu službu u Banjoj Luci. On je biskupu izrazio zahvalnost za njegovo dosljedno zalaganje za sve obespravljene ljude u BiH i za raznu pomoć, koju je zajedno sa svojim suradnicima pružao tijekom rata i u poratnom vremenu također i brojnim muslimanima. Naglasio je kako biskup uživa veliki ugled i poštovanje i među muslimanskim vjernicima diljem BiH. Izrazio je svoju spremnost na zajedničku suradnju oko izgradnje pozitivne atmosfere među građanima Banjaluke i na području banjolučkog muftijstva i biskupije.

Biskup Komarica je zahvalio muftiji Abdibegoviću za dolazak te izrazio svoju otvorenost i želju za konstruktivnom suradnjom s njim i sa svima kojima je na srcu mirna i sigurna budućnost svih ljudi kojima je Bosna i Hercegovina domovina. Spomenuvši dobru međusobnu suradnju tijekom rata i u poraću oko pomaganja ljudima u njihovim različitim nevoljama i potrebama biskup Komarica je izrazio nadu da će se ta suradnja ubuduće još intenzivirati. Iznio je želju da i u Banjoj Luci aktivnije djeluje Međureligijsko Vijeće, slično kao i u Sarajevu, što je biskup srdačno pozdravio. Na kraju susreta je muftija je biskupu i njegovim suradnicima zaželio Božji blagoslov za predstojeće uskrsne blagdane. (TABB)