Sadržaj s oznakom: Biskup Franjo Komarica

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 23. veljače 2024. održana je redovita sjednica Vijeća za liturgiju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, javlja Katolička Tiskovna Agencija.

Banjolučki biskup mons. Franjo Komarica uputio je po 37. put svoju poruku za Božić koju prenosimo u cijelosti.

Banjolučki biskup Franjo Komarica u subotu 29. listopada 2022. u banjolučkoj katedrali zaredio je za svećenika vlč. Iliju Kelića, rodom iz Župe Ljubunčić kod Livna.

U župnoj crkvi sv. Ilije proroka u Bosanskom Grahovu 1. kolovoza 2020. komemorirana je 79. obljetnica mučeničke smrti grahovskog župnika don Jurja Gospodnetića i stradanja preko 200 grahovskih Hrvata katolika u 2. svjetskom ratu i poraću. Svetu misu predvodio je banjolučki biskup mons. Franjo Komarica u zajedništvu sa svojim tajnikom vlč. Predragom Ivandićem i domaćim župnikom don Davorom Klečinom.

Biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uputio je, 9. svibnja 2020. poruku u prigodi obilježavanja blagdana bl. Ivana Merza koju prenosimo u cijelosti:

Pozvao je sve da pomognu Banjolučkoj biskupiji jer su brojni kojima je ta pomoć potrebna.

Više od 50 hodočasnika iz nadbiskupije Kwangju iz Južne Koreje, zajedno sa svojim nadbiskupom mons Choi Chang Mu - Andrea i dvojicom svećenika, pohodilo je u ponedjeljak, 29. srpnja 2019. banjolučkog biskupa Franju Komaricu.

Biskup banjalučki Franjo Komarica izjavio je 18. travnja kako ga raduje da će naredni tjedan doći do susreta poglavara Katoličke Crkve pape Franje i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika

„Znamo da si doistine,
Uskrsnuo Božji Sine!
Pobjedniče, Kralju divan,
Budi nama milostivan!“
(Uskrsna posljedinica)

U banjolučkoj katedrali je na Veliku srijedu 17. travnja 2019., kako je to više desetljetna tradicija slavljena Misa posvete ulja, koju je po trideseti put, kao biskup ordinarij predslavio biskup Franjo Komarica.

U četvrtak, 28. ožujka 2019. biskup banjolučki dr. Franjo Komarica primio je u Biskupskom Ordinarijatu novog muftiju banjolučkog mr. Nusreta ef. Abdibegovića i njegovu pratnju.

Na poziv Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, u prigodi „Dana otvorenih vrata za Hrvate BiH“, biskup banjolučki Franjo Komarica imao je 25. ožujka odvojeni susret s Predsjednicom.

U večernjim satima u petak, 14. prosinca 2018 godine biskup banjolučki dr. Franjo Komarica primio je Visokog predstavnika u BiH, njegovu Ekscelenciju Valentina Inzka.

U subotu, 27. listopada 2018., biskup banjolučki Franjo Komarica predslavio je u župnoj crkvi Svih svetih u Livnu koncelebriranu misu i pod misom podijelio sakrament svetog krštenja novorođenoj Luciji, sedmom djetetu Kazimira i Stanislave Kasalo iz prigradskog sela Suhača.

Komisija „Justitia et pax“ Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputila je, 23. rujna 2018. Poruku u povodu Općih izbora u Bosni i Hercegovini koji će biti održani u nedjelju, 7. listopada 2018. Poruku prenosimo u cijelosti:

Banjolučki biskup dr. Franjo Komarica i njegov vikar mons. dr. Anto Orlovac bili su u utorak 21.8. i u srijedu 22.8.2018. domaćini redovitog godišnjeg susreta svećenika i vjernika laika, generacije koja je davne 1961 godine započela školovanje na klasičnoj gimnaziji međubiskupijskog dječačkog sjemeništa na Šalati u Zagrebu.

Stranica 1 od 2