Biskup Komarica na Laudato TV-u uputio apel za duhovnu i materijalnu pomoć svojoj biskupiji

Pozvao je sve da pomognu Banjolučkoj biskupiji jer su brojni kojima je ta pomoć potrebna.

Mons. Franjo Komarica biskup banjolučki bio je gost emisije Izdvojeno te je s gledateljima podijelio svoje iskustvo iz prošle godine, posvete Banjolučke biskupije Božjemu milosrđu.

- Uz pomoć dobrih ljudi, od Hrvatske do Poljske, mogao sam donijeti sliku Milosrdnog Isusa i za svaku obitelj napraviti kaširanu sliku s tekstom pape Ivana Pavla II. posvete svijeta Božjemu milosrđu. Ako su papa Ivan Pavao II. i papa Franjo toliku pozornost poklanjali Božjemu milosrđu, ovom velikom daru suvremene Crkve čovječanstvu preko sv. Faustine, onda je to i za nas, za članove Crkve stvarnost i obaveza: da se ponašamo u svojoj svakodnevnoj sredini pouzdajući se u Božje milosrđe - kazao je biskup Komarica.

Nadalje ističe kako se banjolučka biskupijska zajednica za vrijeme rata posebno utjecala Božjemu milosrđu.

- Božji je dar da smo mi kao biskupijska zajednica za vrijeme rata imali svoje zajedničko geslo, 'radije ćemo zlo i nepravdu podnositi nego drugima nanositi'. Propovijedali smo praštanje i milosrđe prema svojim bližnjima. Znam da naši vjernici, gdje god danas bili, mole za svoje progonitelje. Daj Bože da to tako ostane i kod sljedećih generacija. Onaj koji se ovdje na zemlji utjecao Božjemu milosrđu taj je sigurno i primljen u Božje milosrđe, kada je došao pred lice Gospodnje - rekao je biskup Komarica.

Biskup Komarica vrlo je radostan i zahvalan svima koji su se uključili u molitvu posvete Božjemu milosrđu. Svoju pohvalu za sudjelovanje u posveti uputio je i Laudato televiziji.

- Mi smo živa Crkva i snagom Božjega duha pokazali smo da nismo očajni, da nismo postali robovi jednoga virusa koji se zove nezainteresiranost, koji se širi cijelom Europom. Uvjeren sam da će biti duhovnih plodova. Uključimo u svoje molitve cijeli ljudski rod, jer Krist je došao spasiti cijeli svijet - poručio je.

Stanje u Banjolučkoj biskupiji nije dobro. Ovim putem biskup Komarica zamolio je dobročinitelje za duhovnu i materijalnu pomoć.

- Zadnje godine opustošile su biskupiju, materijalno je puno toga uništeno. Mi smo nastojali učvršćivati našu vjeru i katoličko zajedništvo, ali isto tako našu otvorenost prema svima oko nas. Pomagali smo preko našeg Katoličkog školskog centra, odgojno obrazovnih ustanova u Banja Luci i Bihaću, u kojima su mnogi naši djelatnici i suradnici, preko karitativnih projekata za siromašne, starije ljude i obitelji, zapošljavali smo naše sugrađane. Obraćalo nam se stotine naših sugrađana i sunarodnjaka za razne vrste pomoći i mi smo im pomagali koliko smo mogli. U situaciji pandemije mnogi očekuju od nas materijalnu pomoć, ali mi više od molitve i pokore trenutno ne možemo dati. Od srca zahvaljujem Laudato televiziji za priliku da ovim putem uputim apel za duhovnu i materijalnu pomoć svojoj biskupiji - istaknuo je biskup Komarica.

Pomoć možete uplatiti na devizni račun Banjolučke biskupije:
Banjolučka biskupija
Kralja Petra I., 80, 78000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina
IBAN: BA391549995000247427
SWIFT: UPBKBA22
INTESA SANPAOLO BANKA DD