14. Hodočašće na biciklima u čast sv. Ante

U organizaciji Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova Brotnjo i Ljubuški u nedjelju 12.6. održati će se 14. tradicionalno biciklističko hodočašće u čast sv. Ante.

Biciklisti će iz Mostara prema Ljubuškom krenuti u 08.00h ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. U 09.30h planiran je polazak iz Čitluka sa pristiglim biciklistima iz Mostara te se ruta dalje nastavlja prema Međugorju uz kratko zadržavanje ispred crkve sv. Jakova. Dalje se nastavlja ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta sv. Ante gdje će biciklisti sudjelovati na sv. misi u 11.00h. Nakon svete mise uslijediti će blagoslov biciklista. Druženje će se nakon toga nastaviti u restoranu Mandića jaz koji se nalazi na Čeveljuši prekrasnom mjestu uz rijeku Trebižet.
Iz organizacijskog odbora posebno ističu kako ovo biciklističko hodočašće nije natjecateljskog karaktera te pozvaju sve da se priključe kako iz Mostara, tako i iz Čitluka, ili pak iz drugih mjesta u Hercegovini i taj dan biciklima upute prema Humcu i sa sloganom "U zdravom tjelu zdrav duh" zahvale sv. Anti i mole za njegov blagoslov i zaštitu.

Posebna zahvala ide svima onima koji već godinama podržavaju ovaj biciklistički događaj.