Biskupi pozivaju sve katolike na zajedničku molitvu krunice za duhovni preporod BiH

Biskupi BK BiH pozvali su 26. ožujka sve katolike u svojim nad/biskupijskim zajednicama u BiH da se svi zajedno povežu u moljenju Gospine krunice na zajedničku nakanu: duhovna obnova katolika u cijeloj krajevnoj Crkvi u BiH.

Pastiri mjesnih Crkava okupljeni u Biskupsku konferenciju BiH pozvali su 26. ožujka sve katolike u svojim nad/biskupijskim zajednicama u BiH da svi zajedno i svatko osobno, obiteljski i kao članovi župnih zajednica, od svetkovine Blagovijesti, koja se ove godine liturgijski obilježava od 9. travnja do kraja svibnja, povežu u moljenju Gospine krunice na zajedničku nakanu: duhovna obnova katolika u cijeloj krajevnoj Crkvi u BiH.

U svom pozivu biskupi ističu da se Crkva u hrvatskom narodu u teškim kušnjama ujedinjavala u molitvi i tako se uspijevala oduprijeti svim izazovima te ostati vjerna  Kristu, Svetom Ocu, svome domu i domovini.

U naznačenom razdoblju posebice je naglašena potreba moljenja, između ostaloga, za:  nepokolebljivu nadu i pouzdanje u Uskrsloga Krista; radosnu otvorenost životu; slogu i vjernost u braku i obiteljsko zajedništvo; istinsko poštovanje Dana Gospodnjeg i redovito sudjelovanje na misama; zauzet odgoj djece u vjeri; za hrabro i radosno svjedočenje svoje vjere te za iskorjenjenje psovke i svih negativnih ovisnosti koje urušavaju ljudsko dostojanstvo i vjerničko zajedništvo.

U svom pozivu članovi BK BiH donijeli su i poticajne riječi dvojice svijetlih likova iz hrvatske povijesti: Bl. Alojzija Stepinca te  sluge Božjega Josipa Stadlera.

KT | Nedjelja.ba

Označeno u