Branitelji hodočasnici – prijeđenih prvih 150 kilometara ususret Papi!

Neka im je blagoslovljen put, a mi koračajmo s njima u molitvi.

- Moral i volja su na visini, nema povreda, teče sve po planu – pišu  branitelji za Laudato.hr.
Sedmorica novogradiških branitelja, koji su zakoračili na 900 kilometara dug put prema Vatikanu, stigli su u Zagreb 5. ožujka. Jedan dan odmora proveli su na Sljemenu u Domu crvenog križa uz pomoć Grada Zagreba.
 
Unatoč godinama i bolestima, uz pomoć prijatelja i suboraca diljem Hrvatske, ali i Italije 1. ožujka pješice su krenuli na jedinstveno hodočašće u trajanju od 35 dana koje će ih voditi preko Zagreba, Zadra pa do Splita. Odatle će se brodom prevesti do Ancone, a zatim nastaviti pješice prema Rimu. Na kraju puta, 5. travnja na zajedničkoj audijenciji primit će ih papa Franjo.
 
Novogradiški branitelji papi žele zahvaliti na svemu što su Sveta Stolica i pokojni papa Ivan Pavao II. učinili za Hrvatsku. Na dar mu nose slavonsku košulju ukrašenu zlatovezom, slavonski šešir i tkanicu, koje će staviti u drvenu škrinju sa slavonskim motivima, ručni rad jednog branitelja.
 
Sve što im se bude događalo tijekom puta branitelji će pretočiti u dokumentarni film "Milijun koraka", kojeg će snimiti član njihove udruge i jedan od sudionika hodočašća, fotograf Alen Kocić.