Crkva u Rajkovićima na meti razbojnika, uništena i bačena dva kipa BDM

Na crkvi su uništena ulazna vrata, razbijen je prozor te su uništena dva kipa (Blažene Djevice Marije) koja su bačena uz obližnju obalu

U srijedu, 26. rujna 2018. u župni ured u Prijedoru dojavljeno je da su nepoznati počinitelj ili više njih provalili u crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije u Rajkovićima. Nakon što je župnik vlč. Marko Vidović otišao na mjesto razbojništva ustanovio je da je na crkvi pričinjena sljedeća šteta: uništena su ulazna vrata na kojima je izbijena brava, razbijen je prozor te su uništena dva kipa (Blažene Djevice Marije) koja su bačena uz obližnju obalu, javlja Katolička Tiskovna Agencija BiH.

Župnik vlč. Vidović mišljenja je da načinjena šteta ukazuje kako „razbojnicima ništa nije sveto: niti molitveni prostor, niti oni koji se okupljaju na molitvu, niti njihov predvoditelj molitve“ te stoga smatra da je dobro što se nije nalazio u blizini crkve u trenutcima razbojništva.

Policija je izvršila službeni uviđaj, a župnik Vidović nada se da će istraga iznjedriti konkretne rezultate te da će počinitelj ili počinitelji odgovarati za ovaj vandalski čin. (kta/tabb)