Davor Pavuna o Istanbulskoj konvenciji i brendingu Hrvatske

Fizičar, izumitelj i profesor na švicarskom sveučilištu Davor Pavuna otvorio je u Ozlju konferenciju 4. Branding Hrvatske.

Pavuna je upozorio na nelogičnosti Istanbulske konvencije i zlo koje ona donosi, te je naglasio svojim obiteljskim primjerom "kako najbolje brend Hrvatske u inozemstvu mogu predstavljati naša djeca", piše Direktno.hr.

Pavuna je naglasio kako je seksizam Istanbulske konvencije protivan ulozi žene u društvu. Svaki dan patim na blagajni trgovine gdje vidim ženu u kasnim satima, možda majku, izmučenu.

"Čista kognitivna znanost kaže da ženu za razliku od muškarca nitko ne može prevariti. Uvijek na poslovne sastanke vodim ženu kao savjetnicu, jer njima nije važan izgled nego dinamika muškog karaktera. To je važno i za brending Hrvatske", rekao je Pavuna.

"Ženski mentalni sklop je drugačiji, veći fokus interesa je nego kod muškaraca. Život je ljubav, a našu ispaćenu naciju najbolje simbolizira mlada, ispaćena žena, koju svu siluju na razne načine i ne poštuju. Tako su i Hrvatsku napali svi, osim možda Švicarske", istaknuo je Pavuna.

Govorio je i o alfa i beta svijesti. Alfa je egzaktna, primjerice, matematika i fizika, dok je beta svijest važnija za osvajanje žena, uspjeh u poslu i brending - radi se o dinamici iskrenja, o ljubavi, imanju hrabrosti, dodao je Pavuna.

Na konferenciji će nakon Pavune govoriti, među ostalima, Goran Bandov, prodekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskojld, sveučilišna profesorica Marija Selak i Plinio Cuccurin, suvlasnik Adris grupe.