DOĐI DOMA: Stijepo Gleđ - Markos

U srijedu, 14. prosinca u 19 sati u Domu sv. Ante na Humcu na još jednom duhovnom susretu srijedom gostovati će Stijepo Gleđ – Markos međunarodno priznati hrvatski tenor.

Stijepo je odigrao više stotina predstava s glavnim ulogama u mjuziklima, osvajao je i prva mjesta u zabavnoj glazbi na solističkim nastupima na »Zagrebfestu«, »Pjesmama Mediterana«, »Šibenskoj šansoni«… Uskrsfestu i drugdje.

Nagradu »Palijativac godine« za 2017. godinu, Stijepo je dobio za volonterski rad na odjelu palijativne skrbi Opće bolnice Dubrovnik u kojoj posjećuje palijativne bolesnike te im glazbom i pjesmom olakšava teške trenutke bolesti.

Inspiraciju za glazbu kao jednu od svojih životnih misija kojom želi obogatiti i trenutke drugim ljudima Stijepo nalazi u vjeri. On kaže: "U vjeri pronalazim životnu inspiraciju, a onda naravno i glazbenu. Sve kreće iz vjere. Ona je istinska hrana. Bez nje je sva hrana ovoga svijeta neukusna, a naš duh nezasitan. Naravno, spoznaja malenkosti, krhkosti, grješnosti, a uz to spoznaja ljubavi na križu svaki dan me podsjeća koliko sam sretan i zahvalan dragomu Bogu koji me izveo iz tame i krivoga puta kojim sam išao."

Dođite i poslušajte njegovu zanimljivu životnu priču o odrastanju bez oca, lutanjima, traženju smisla života, životu bez Boga sve do jednog trenutka…