Don Damir Stojić: Isus je ušao u naše blato kako bi nas spasio

Duhovnu obnovu u župi sv. Marije Magdalene u Mandaljeni od petka, 14. listopada do nedjelje, 16. listopada predvodio je studentski kapelan iz Zagreba don Damir Stojić, a pjesmom je obnovi posebnu atmosferu dao band "Božja pobjeda".

U župnoj dvorani don Damir je održavao prigodne duhovne nagovore, nakon kojih je slijedila molitva krunice, te misa i klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u župnoj crkvi. Nedjeljne prijepodnevne mise u župi također je predvodio i na njima propovijedao predvoditelj duhovne obnove.

„Cilj svake duhovne obnove je susret sa živim Bogom“, rekao je uvodno don Damir te naglasio važnost zajedništva. „U zajedništvu shvatiš da ti nisi centar svijeta, iako to ide ljudima na živce jer nisu oni broj jedan. Isus je inzistirao na zajedništvu. Isusa susrećemo prvo u zajedništvu, a zatim u Riječi Božjoj. Iako moderni čovjek današnjeg vremena izruguje Bibliju, opstanka bez Svetog pisma nema“.

Don Damir je, uz ostalo, rekao: „Isus je došao u našu 'prljavu' povijest i ušao u naše blato kako bi nas spasio, nema tog grijeha kojeg Isus ne može oprostit i zbog toga je vrlo važan sakrament Pomirenja gdje nas Isus u ispovjedaonici preko svećenika natapa 'rijekom žive vode', koja teče iz Isusovog boka i bilo bi suludo ne iskoristiti te milosti“. Istaknuo je i važnost ispita savjesti svake večeri prije spavanja. Ispit savjesti je važan kako bi se osoba temeljito pripremila za ispovijed uz pomoć Duha Svetoga priznala grijehe, za njih se pokajala i dala zadovoljštinu za njih.

Župnik don Vilim Petrović na kraju je zahvalio don Damiru na dolasku i predvođenju duhovne obnove na kojoj je sudjelovao veliki broj župljana.

Označeno u