FOTO: Duvanjke i Duvnjaci hodočaste u Međugorje

Jučer, 11. rujna, 2020. godine skupina od 10 duvanjskih hodočasnika iz Kongore, Srđana, Sarajlija, Brišnika i iz grada na putu su kroz Hercegovinu prema odredištu Međugorje, gdje će sutra (nedjelja) na Križevcu biti služena sveta misa, piše tomislavnews.com.

Danas u popodnevnim satima javila nam se ova skupina duvanjskih hodočasnika koji su nadomak Hamzićima, a planiraju večeras oko 19, 00 sati doći na odredište, u Međugorje, pokloniti se Gospi Međugorskoj, a sutra nazočiti svetoj misi na Križevcu.“Kroz cijelu Hercegovinu ljudi su nas srdačno pozdravljali, pitali što nam treba, nudili kavom, ićem i pićem, govorili da se odmorimo, davali nam podršku, što nam umornima i žuljevima na nogama mnogo znači, pa lakše hodamo.

Najteže podnosimo vrućinu, temperatura je oko 35 stupnjeva C i pržimo se na vrelom hercegovačkom suncu, ali, uz Božju pomoć i zagovor naše drage Gospe, izdržat ćemo!” poručili su uz ove fotografije s hodočasničkog puta duvanjski hodočasnici, a nekima od njih je ovo i dvadeseto hodočašće u Međugorje.Neka im je blagoslovljeno i sretno i neka radosni dođu Milosnoj Majci – Gospi Međugorskoj!

www.tomislavnews.com