Sadržaj s oznakom: Tomislavgrad

"Nakit – žensko pravo u BiH" naziv je projekta tomislavgradske Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" koji njegov idejni tvorac, karmelićanin, etnolog i veliki zaljubljenik u folklor, otac Zvonko Martić, realizira u suradnji s Jasminom Fazlagićem, umjetničkim fotografom iz Sarajeva. Imali smo privilegij nazočiti stvaranju novih fotografija kojima će trajno sačuvati još jednu posebnu priču, javlja vecernji.ba.

Draga rodbino, dragi prijatelji, pišem vam iz jednog vrlo važnog razloga za koju trebam hitno vašu pomoć!

Nakon više od pet godina rodilište tomislavgradskoga Doma zdravlja sinoć je ponovno bilo u funkciji. Na hitni prijem DZ Tomislavgrad zbog porođajnih trudova primljena je majka Ilka Ćosić koja je desetak minuta poslije u Domu zdravlja rodila svoje peto dijete, živu i zdravu djevojčicu (52 cm i 3.450 gr.) Porod su obavile babice Jasna Krišto i Ruža Miškić pod budnim okom dr. Jelene Jović.

Jučer, 11. rujna, 2020. godine skupina od 10 duvanjskih hodočasnika iz Kongore, Srđana, Sarajlija, Brišnika i iz grada na putu su kroz Hercegovinu prema odredištu Međugorje, gdje će sutra (nedjelja) na Križevcu biti služena sveta misa, piše tomislavnews.com.

Jutros je na FB profilu Taxi Ćelo osvanula objava kako ovaj poznati duvanjski taksist Mijo Mićo Vujević iz duvanjskog sela Omolja stoji na usluzi za besplatnu dostavu lijekova, hrane…

"To je naš mali dar velike zahvalnosti srca Bogu i Gospi za tolike darove i milosti neba"

U župi Tomislavgrad organizira se drugo po redu biblijsko bdijenje. To je neprestano čitanje Svetog pisma od korica do korica, a stanka se pravi samo za vrijeme svete mise ili nekih drugih obreda u crkvi. Sve skupa traje oko četiri dana i noći.

Tko je danas bio u Franjevačkom samostanu u Tomislavgradu mogao je vidjeti posebne goste.

Uslijed otapanja snijega i obilnih kiša proteklih dana “provrela” je voda iz špilje u Bukovici kod Tomislavgrada, poznata u narodu kao “Bukovička katedrala”.

Gabriela Mioč, u ime obitelji Mioč, vratila javno priznanje-medaljon općine Tomislavgrad!

Gabrijela i Josip Mioč iz Tomislavgrada, roditelji koji su donirali organe svoje tragično preminule šestogodišnje kćerke Božane spasivši time živote šestero druge djece, dobit će najviše odlikovanje Općine Tomislavgrad.

Od petka, 10. do nedjelje, 12. travnja 2015.  oko 60 članova velikih župnih zborova iz župe Sv. Mihovila Arkanđela iz Duvna - Tomislavgrada (BiH) boravilo je u Austriji.