JEHOVINI SVJEDOCI upozoravaju Zadrane da se pripreme za katastrofe

Iako se nadamo da Zadar neće pogoditi ništa slično onome 11. rujna, cijenimo mudru izreku koja kaže: 'Pametan čovjek vidi zlo i skloni se' - stoji u dopisu

Ovih dana na adrese Zadrana, ali i raznih institucija i medija pristiže časopis u izdanju Jehovinih svjedoka, u kojemu upozoravaju kako se svi ozbiljno trebamo pripremiti za nadolazeće prirodne katastrofe, prenosi Zadarski list.

"Budući da nismo mogli osobno s Vama razgovarati, obraćamo Vam se ovim putem. Sudjelujemo u akciji vezanoj za informiranje javnosti o pripremi za prirodne katastrofe, te Vam želimo dati časopis koji je tiskan u tu svrhu. U njemu se nalaze praktični savjeti o tome što učiniti prije, tijekom i nakon prirodne katastrofe. Ovom akcijom želimo svim nadležnim institucijama i medijima omogućiti te korisne informacije na uvid" - stoji u popratnom dopisu koji su u ime Jehovinih svjedoka potpisale dvije Zadranke, pripadnice ove vjerske zajednice.

- Iako se nadamo da Zadar neće pogoditi ništa slično onome 11. rujna, cijenimo mudru izreku koja kaže: 'Pametan čovjek vidi zlo i skloni se' - stoji nadalje u tome dopisu koji završava porukom kako Jehovini svjedoci ovim putem "žele doprinijeti dobrobiti i sigurnosti sredine u kojoj živimo".

Na naslovnici časopisa posvećenog temi kako preživjeti katastrofu stoji naglašena poruka: "Probudite se!", a sadržaj časopisa je osim praktičnih savjeta popraćen i brojnim citatima iz Biblije.

jehovi-upozorenje.jpg

Jehovini su svjedoci i inače opsjednuti koncem svijeta, te su ga do sada preko svog “Božjeg glasila” prorekli ravno šest puta: 1914., 1918., 1925., za vrijeme Drugog svjetskog rata, 1975. i zatim najkasnije do 1994. Nakon svih tih propalih proročanstava, okanili su se postavljanja određenog datuma, zadovoljivši se tvrdnjom da će kraj svijeta doći vrlo brzo, možda još ove godine. Glavni je razlog tome bio što su nakon svakog propalog smaka svijeta izgubili stanovit broj sljedbenika, najviše pak – na stotine tisuća – nakon 1975. godine.

Jehovinim svjedocima glavna je vjerska praksa svjedočenje vjere, što čine revno i katkad nametljivo (individualni posjeti kućama, ulično raspačavanje tiska...) Svaki se član smatra svećenikom i nitko se ne prima u članstvo dok ne počne obilaziti kuće šireći svoju religiju. Obični članovi trebaju utrošiti oko 10 sati na mjesec obilazeći kuće i podijeliti barem 12 časopisa. 'Pioniri' utroše barem 100 sati mjesečno posjećujući kuće i stanove, a uzdržavaju se od honorarnog posla.'Specijalni pioniri' provode puno radno vrijeme u širenju svoje religije a uzdržavju se od dobrinosa.

Podsjećamo, jesu li vam poznata ova lažna uvjerenja Jehovinih svjedoka?

1) O SEBI SAMIMA: Jedino oni objavljuju Božju istinu, a jedina nada za svijet je u pristupanju njihovom pokretu.

2) BOG: Bog je jedna osoba, Jehova, koji je nekad sam postojao u svemiru. Nauka o Božjem Trojstvu pripada mračnom i neprosvijetljen dobu, koje je i prouzročilo nastanak te znanosti. Trojstvo je ludost izmišljena od strane teologa. Bog je oduvijek nepoznat i nikada se nije objavio nikome. Ne postoji nitko sličan Njemu, da bi ga mogao otkriti ljudima.

3) BIBLIJA je samo preko Kule stražare nepogrešiva ​​i autoritativna. Omiljeni način korištenja Biblije Jehovinih svjedoka je korištenje citata kojima podupiru svoje učenje, tj. Kulu stražaru.

4) Propovijedanje – PORUKA. Sažetak: “Blizu, pred vratima je Jehovino nebesko kraljevstvo. Blizu su i Armagedon i kraj. Tada će zlo biti uništeno. Ustanovit se Božja vladavina (teokracija) na zemlji.”

5) ISUS je ​​“Božji sin” ali ne i “Sin Boga” – on nema božansku prirodu. Bog je stvorio Isusa koji je u nebu bio arkanđel Mihael. Na zemlji je bio čovjek, i samo čovjek, a ne božansko biće. Isus nije imao dvije naravi , čovječju i božansku . On je prvi od Božijih stvorenja , ali je inferioran prema Jehovi . Isus je glavni svjedok. On se potčinio volji Jehove prilikom krštenja. Njegov život (kao savršeno ljudsko biće) i smrt na stupu (a ne na križu) bio je otkup za Adamov grijeh. Isus je danas prisutan duhom. Svjedoci se mole Jehovi po Isusu, iako odbacuju Trojstvo.

Čovjek Isus Krist je mrtav zauvijek. Njegovo ljudsko postojanje prestalo je na stupu. Isus ne samo da je morao umrijeti, nego i ostaje mrtav za sva vremena. Kad ga je Bog podigao iz mrtvih, vratio se u nebo kao duh. Čovjek Isus Krist u tijelu nikada nije uskrsnuo iz mrtvih. Nitko ne zna što se dogodilo s njegovim mrtvim tijelom i kako se ono pretvorilo u plinove.

6) SVETI DUH nije Bog. Umjesto toga Duh je prema njima bezlična, nevidljiva, aktivna sila. Ova sila pokreće svoje sluge da izvršavaju njegovu volju, ali on nikako nije osoba ili Bog.

7) GRIJEH: Smrt i uništenje su plaća za grijeh. Za vrijeme tisućugodišnjeg kraljevstva ljudski duh će biti probuđen, proći će kroz još jednu probu i tako mu se pružiti još jedna mogućnost dobivanja vječnog života. Čovjek danas ne umire zbog svojih vlastitih grijeha, nego zbog Adamovih grijeha. “Po Adamu svi pomriješe.” Nakon tisućugodišnje kraljevstva će svatko umrijeti za svoje grijehe.

8) POMIRENJE S BOGOM. Otkupna cijena, koju je Isus dao na stupu, ne osigurava blagoslov i vječni život ljudima, nego samo novu mogućnost da svatko pokuša pridobiti vječni život. Jedan pravedan život može izbaviti samo jedan nepravedan život – i ništa više. Pomirenje se odnosi i važi samo za prvog čovjeka – Adama. Kazna za grijeh je smrt i prestanak postojanja, a ne Kristovo stradanje i smrt.

Cijena koju je Isus platio na stupu ne znači da je grešnik opravdan pred Bogom i da on sada ima pristup Božjim blagoslovima. Ta cijena jedino oslobađa onog grešnika koji to prihvati od prvog Božjeg suda, i pruža mu priliku da ponovno pokuša pridobiti vječni život. Da bi Adam dobio pravo na novi pokušaj za spasenje tijekom tisućljetnog kraljevstva, Krist je dao svoje osobno postojanje kroz smrt. Njegove muke i patnje nemaju nikakav značaj kao otkupna cijena za čovječanstvo. Bitno je da je Krist osobno umro da bi spasio Adama od smrti i prestanka postojanja.

9) SPASENJE. Isusova smrt na križu – ili na “mučeničkom stupu” – kako vole reći – ne jamči nikome vječni život. Čovjek to može prihvatiti kao otkupninu za prošle grijehe, ali jedino jamstvo za vječno spasenje je u neprestanoj pokornosti Bogu, kao što se objavljuje u organizaciji Kula stražara. Biti spašen ustvari znači: “biti duhovno uzdignut”, a za to su potrebne tri stvari: a) vjera u Jehovu, b) vjera u Kristovu otkupnu žrtvu (za prošle grijehe) i c) dobra dijela: tj. krštenje, rad za Društvo Kule stražare, ispravno življenje, neprekidno svjedočenje Jehovi itd.

Nitko ne postaje besmrtan putem novog rođenja. Svakome će ponovo biti data šansa, a test će odlučiti hoće li netko dobiti vječni život ili ne. Čovječanstvo je dovoljno upozoreno kroz dosadašnja iskustva sa grijehom i njegove gorke posljedice. Zato možemo biti sigurni da će vječnu smrt okusiti samo oni najokorjeliji, koji su zanemarili i propustili i tu drugu priliku za spasenje.

10) KRŠĆANSTVO: Sve druge crkve su od Sotone, koji ih nadzire i sa njime upravlja.

11) DRŽAVA: Sebe smatraju strancima na zemlji. Zbog toga je zabranjeno glasovanje i služenje vojnog roka. Svaku vlast nadzire i kontrolira đavao.

12) BOŽJI SUD: Svi koji umru bez toga prihvatiti “novu istinu” dobit će još jednu priliku da se spase. Njima će biti data nova mogućnost čuti Evanđelje. Ako ni tada ne poslušaju Božje opomene i ne prihvate spasenje, onda će biti uništeni i prestat će postojati za svu vječnost. “Druga smrt” je to uništenje i prestanak postojanja. Negiraju postojanje pakla. Bog je toliko dobar da ne može dopustiti postojanje bespomoćnosti i muka u paklu. U tisućugodišnjem kraljevstvu Bog će potpuno obnoviti čovječanstvo i cijelu tvorevinu koja pripada zemlji prema prvobitnoj zamisli. Prije konačnog suda postojat će posljednja prilika da se prihvati Jehova.

Božji plan je da pruži čovjeku mogućnost da sam uvidi prokletstvo grijeha  i zauvijek shvati da grijeh ne služi ničemu, kada nastupi vrijeme spasenja. Svaki čovjek koji i drugi put odabere bezbožni put bit će kažnjen vječnom smrću, od koje ne postoji mogućnost izbavljenja.

13) Što se tiče BUDUĆNOSTI, najveći dio Jehovinih svjedoka vjeruje da će živjeti vječno u raju na zemlji. Samo će 144.000 izabranih tj. “nanovorođenih” otići na nebo i vladati s Kristom (Otk 7,14).

Sadašnji svjetski sustav uskoro će završiti svoje postojanje u bitci kod Armagedona. Oni koji prežive vladat će s Kristom 1000 godina. U tom razdoblju neće biti ni bolesti, ni smrti, ni bilo kakvih nesreća. Obilno će cvjetati cvijeće i rasti će plodovi, a divlje životinje će postati pitome. Nakon 1000 godina svi će mrtvi uskrsnuti. Onih 144 tisuća koji dostignu zahtjevan duhovni nivo bit će u nebu; ogromna većina će živjeti na zemlji . Oni koji odbiju njihovo učenje bit će uništeni – nestat će.

Božje kraljevstvo na zemlji ustanovljeno je 1914. godine kad se Krist vratio u svoj ​​hram i počeo ga čistiti. Đavao je izbačen iz neba, i Bog je u potpunosti uspostavio taj dio svoga kraljevstva. Zemaljski dio njegova kraljevstva bit će uspostavljen unutar životnog vijeka onih koji su živjeli još 1914. godine. Svaki potres, glad, rat i katastrofa je znak svršetka koji uskoro dolazi. “Mnogi koji sada žive neće vidjeti smrti” – česta je i omiljena izreka mnogih Jehovinih svjedoka.