Kardinal Puljić izrazio sućut povodom smrti Milana Bandića

Vrhbosanski nadbiskup uzoriti Vinko kardinal Puljić uputio je u nedjelju, 28. veljače obitelji, rodbini, suradnicima i Gradu Zagrebu izraze sućuti povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića prenosi nedjelja.ba.

U svojoj poruci kardinal Puljić istaknuo je kako je u jutarnjim satima 28. veljače primio tužnu vijest o smrti zagrebačkog gradonačelnika. "Tim povodom upućujem najiskrenije izraze kršćanske sućuti najprije bližoj i daljnjoj rodbini. Zatim Gradu Zagrebu za kojeg je izgarao i 'dogorio', jer ga je volio, kao što je volio hrvatski narod i svoju rodnu grudu.

Upućujem iskrenu sućut svim njegovim suradnicima u Upravi Grada Zagreba", poručio je među ostalim vrhbosanski nadbiskup te dodao: "Posebno upućujem svoje molitve milosrdnom Bogu za njegovu dušu da ga Gospodin primi i obasja vječnim svjetlom i zagrli svojom božanskom ljubavlju. Sve ljudsko slabo da mu milosrdno oprosti. Iz iskrene zahvalnosti Bogu ću preporučiti njegovu dušu jer je imao srca za obespravljene i one koji su trpjeli posljedice rata.

Uz sav njegov stil života, nosio je ono što mu je pokojna majka usadila u srce."

Podsjećanja radi dugogodišnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je u noći 27. veljače od posljednica srčanog udara u 66. godini života, nedjelja.ba