Lijepa gesta Torcide na povratku s gostovanja iz Zagreba: Spasili trenere i djecu

Oko 3.500 navijača bodrilo je Hajduk u maksimirskom derbiju protiv Dinama i svjedočilo pobjedi svog kluba nad najvećim rivalom.

Torcida je u velikom broju stigla u Maksimir, bilo ih je više nego domaćih Bad Blue Boysa te su snažno bodrili Hajduk na putu do pobjede, priredivši i veliku bakljadu u 60. minuti.

Bila je to lijepa nedjelja za sve navijače Hajduka kojima je i put u Dalmaciju, kroz snijegom zakrčeni Gorski kotar i Liku, lakše pao.

Dok su se vraćali kućama, torcidaši su naletjeli na neugodnu (i neobičnu situaciju). Nešto prije njihova prolaska, dogodila se prometna nesreća u blizini Gračaca gdje je jedan terenac sletio s ceste.

Stotinjak torcidaša pohitalo je u pomoć atletskom treneru Ivanu Akrapu i djeci koja su se s njim vraćala s aletskog Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete u Rijeci.

Cijelu situaciju Akrap je objasnio na svom Facebooku:

"Oko 21:30 na povratku s Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete negdje desetak kilometara od Sv. Roka prema Gračacu (jer je tunel bio zatvoren) sletio sam s ceste u polje, oko četiri metra ispod veste, i zabio se prednjim krajem u snijeg dubok preko jednog metra, a lijevi kotač je ostao visjeti u zraku, dok je desni bio u dubokom snijegu malo ispod ceste. Nitko u autu nije bio ozlijeđen od nas šestero: tri curice od 13 godina i dječak od 11 godina te trenerica Katja i ja.

Naišao je jedan veliki kamion i zamolio sam ga da mi procijeni situaciju, ima li šanse da me nekako izvuče. Šofer mi je jako stručno objasnio, da nema nikakve šanse da me se izvuče, jer tu je "ukupno gledajući četiri tone i nepovoljan položaj auta, i jedino tu može pomoć specijalna dizalica HAK-a".

Druge vozače kamiona nisam ni pitao i pokušao sam zvati HAK, a tada su počeli stizat TORCIDAŠI, koji su se vraćali sa utakmice i pobjede Hajduka nad Dinamom, i onda su oni preuzeli stvar u svoje ruke. "MORAMO IZVUĆ AUTO I IZVUĆ ĆEMO GA", ja sam bio iznenađen, koliko je njih uskočilo u akciju, preko stotinu, i samo sam slušao što su mi savjetovali. U akciju su uključili mali kamiončić "RIBARNICE BRAČ", uskočili dolje u polje neki i do pasa u snijegu, pronašli konope, pukao prvi, pukao drugi, pukao treći, pronašli neki četvrti, auto se malo pomaklo, uskočilo još njih dolje u snijeg i napravili NEMOGUĆE, auto izvukli na cestu, neoštećeno, sve je trajalo oko sat vrimena... Pa sada neka netko reče protiv nešto TORCIDE, a tome je svjedočilo više stotina vozila.

Kada su TORCIDAŠI vidili da je auto u voznom stanju, nisam se ni snašao, da im zahvalim već su odjurili prema Dalmaciji, a ne znam ni jedno ime, ali sam prepoznao naglaske zadarskog područja, splitskog, dubrovačkog,makarskog.

Zahvaljujem im u svoje ime i atletskog kluba Hajduk.
TORCIDAŠI SVAKA ČAST", napisao je trener Akrap.

Označeno u