MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU Hrvatska dobiva svoju inačicu Puta sv. Jakova

Marijanski zavjet za Domovinu izazvao je veliko zanimanje predstavljanjem na 2. konferenciji religijskog turizma, sakralne baštine i hodočašća koja je jučer održana u Rijeci, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, gdje je projekt Marijanski zavjet za Domovinu prepoznat kao velika prilika za razvoj hrvatskog vjerskog turizma.

Uskoro započinje obilježavanje rute, stoga vas pozivamo da pratite i širite informacije i tako doprinesete razvoju i promociji projekta.

"Na konferenciji je predstavljen projekt Marijanski zavjet za domovinu, povezivanje marijanskih svetišta u Hrvatskoj i BiH, od Osijeka do Dubrovnika u jedinstvenu hodočasničku rutu po uzoru na Put sv. Jakova u Španjolskoj i Francuskoj.

Put se može proći pješice ili biciklom, a osim vjerskog i turističkog značenja, vrijednost je i u mogućem oživljavanju seoskih zajednica kojima prolazi, rečeno je na konferenciji. Za sljedeću godinu najavljeno je označavanje tog puta na terenu te promicanje i uspostava suradnje s partnerima u inozemstvu." Više o tome pročitajte OVDJE.