Mateo Kovačić poručio: “I Ti to možeš”

Naš projekt dobio je potporu Matea Kovačića...Program “I Ti to možeš” podržao je i jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Mateo Kovačić.

Hrvatski nogometni reprezentativac i trenutni član Real Madrida pridružio se poznatim sportašima i javnim osobama koje promoviraju bavljenje sportom za djecu s invaliditetom, kroničnim bolestima i ostalu djecu poručivši im da – i oni to mogu.

Mateo Kovačić počeo je igrati nogomet u ranoj dobi. 2010. je počeo trenirati s prvom momčadi Dinama. 27. kolovoza 2011. godine sa 17 godina i 82 dana, u utakmici Prve HNL protiv Lučkog, postao je tako najmlađi kapetan u povijesti Dinama.

U sezoni 2011/12 je s Dinamom ušao u Ligu prvaka te je u skupini D igrao protiv Real Madrida, Lyona i Ajaxa. U zadnjoj utakmici u skupini u zagrebačkom porazu 1:7 protiv Lyona zabio je jedini Dinamov zgoditak i tako postao drugi najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka. 31. siječnja 2013. prelazi u talijanski Inter za 11 milijuna eura. U ljeto 2015. Mateo potpisuje ugovor sa svjetskim nogometnim gigantom Real Madridom na šest godina godina – sve su to samo neke od uspomena na jednu bogatu karijeru.

Brojni poznati sportaši, sportašice i javne osobe, kao i hrvatski sportski savezi, već su dali podršku ovoj hvalevrijednoj akciji s namjerom da motiviraju djecu na fizičku aktivnost, pomognu im u snalaženju te potaknu pretilu djecu i onu s kroničnim bolestima da se ravnopravno uključe u sportske aktivnosti.

Više informacija saznajte na stranicama Hrvatske reprezentacije ili Facebook stranici I Ti to možeš.