Obitelj treba pomoć: Marek se rodio zdrav, no ubrzo su počeli problemi

Mario je nakon dugo vremena provedenih po bolnici već dvije godine doma.

Kada se prije četiri godine rodio mali Mario bio je zdravo dijete uredno pušteno iz bolnice, piše vecernji.hr.

No, nakon mjesec dana života prvi put mu staje srce nakon čega su krenule reanimacije. Uslijedilo je teško razdoblje u kojem je Mario, ili Marek kako ga zovu, šest mjeseci proveo na aparatima. Bio je i na dijalizi zbog otkazivanja bubrega, a prošao je i povezivanje plućne aorte te zatvaranje rupe na srcu. Nakon brojnih bakterija i virusa, te kompletnog zdravstvenog stanja, mozak mu je atrofirao.

Mario je nakon dugo vremena provedenih po bolnici već dvije godine doma i ugrađena mu je perkutana endoskopska gastrostomija (PEG) putem kojeg se hrani. Briga oko Marija zahtjeva velike izdatke što je za nezaposlenu Kristinu i njenog supruga veliki problem jer žive u podstanarskom stanu. - Samo na ljekarnu mjesečno trošimo oko 1000 kuna na laksative i sirupe za dizanje imuniteta - rekla nam je Kristina čijoj je obitelji potrebna financijska pomoć. Zahvaljuje se svima koji su im do sada pomagali te osoblju u bolnicama Bistra, Rebro i Klaićeva gdje je mali Mario boravio. - Potrebna nam je financijska pomoć za svakodnevne potrebe, režije, hranu, gorivo i njegove laksative - kazala nam je Kristina.

Novac za malog Mareka možete uplatiti na račun HR3724020063102578894 u Erste banci na ime Niko Ujdur. U svrhu uplate naznačite da se radi o pomoći za liječenje i oporavak Marija.