Ovoj djevojčici treba vaša pomoć: Vratimo Lani kikice

MALENA Lana Budimir, prvašica Osnovne škole Sućidar, umjesto sa prvim školskim brigama ovih se dana bori s problemom koji nijedno dijete ne bi trebalo imati: s teškom bolešću.

Lana boluje od neuroblastoma, zbog čega je pomoć liječnika najprije morala potražiti u zagrebačkom KBC-u, a potom u Salzburgu.

Dosad je prošla kemoterapije i zračenja, a liječenje je potom nastavljeno u Salzburgu. Naravno, liječenje je izrazito skupo, a samo jedna od minimalno pet preporučenih imunoterapija stoji deset tisuća eura.

“Sad se nalazimo u Salzburgu, došlo je do nekih promjena nakon što smo vidjeli neke nove nalaze. Liječnica iz Zagreba je odlučila da će tražiti drugo mišljenje u Kolnu. Odgovor ne možemo dobiti sad u ovih sedam dana. Preporučili su nam da ipak odemo na dogovoreno liječenje u Salzburg, gdje sad upravo nalazimo. Nakon toga ostaje samo bolnica u Chicagu koja je vodeća u liječenju tumora”, rekla je Lanina majka Silvana za Radio Dalmaciju.

Iako su malenoj Lani mnogi odmah priskočili u pomoć, u pitanju je količina novca koju nije lako prikupiti.

“Čim smo izašli u akciju, od ponedjeljka, razne kolege iz Splitske banke su se dali u akciju i tu se od njih samih skupilo nekih 50 tisuća kuna”, kazala je Silvana. Nažalost, to nije ni približno dovoljno.

Pokrenuta je stoga humanitarna akcija pod nazivom “Vratimo Lani kikice”, koja započinje humanitarnom večeri, u “Vintage baru” u Splitu u petak, 6. studenog. Sve okupljene će tu večer zabavljati Harpoon band, a biti će organizirana tombola, lutrija i aukcija. Humanitarcima možete pomoći i vi ako se uključite u borbu i do petka pomognete svojim prijedlozima i donacijama usluga (frizerski saloni, putničke agencije, rent a car kuće) za samu lutriju.

Osim sudjelovanjem u tomboli, lutriji i aukciji, donacije za malu Lanu prikupljaju se i putem sljedećeg računa:

Silvana Budimir
Vukovarska 113, Split
HR88 2330 0033 1540 3450 2
Splitska Banka d.d.