Pater Ike Mandurić najavljuje treće hodočašće Marijanskog zavjeta za Domovinu: Lajkajte, dijelite, zovite, molite!

“I eto! Krenulo i treće hodočašće Marijanskog zavjeta za Domovinu. Dugo 1700 kilometara, 75 dana.

Dolazit ćemo pred marijanske crkve, moliti pred Marijinim oltarima, molitve, žuljeve, umor i znojava čela, i suze, prikazivati Bogu svemogućemu, za ovu našu, dragu i svetu nam Hrvatsku. Da se pokrene. Da se oslobodi. Da povjeruje u sebe, da je dobra, lijepa i Bogu draga. Ah, nikakva žrtva nije velika, Bože! Samo nam daj Hrvatsku”, poručio je pater Ike Mandurić na svojem Facebooku, i dodao:

Na Presveto Trojstvo,
U ime Oca, i Sina i Duha Svetoga!

Lajkajte,
Dijelite,
Zovite,
Molite!

Marijanski zavjet za Domovinu je bratovština koju su osnovali mladi i branitelji, a pokrenula je 2015. zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Ove godine hodočasnički put kreće iz Osijeka i u prvom će tjednu, od 11.- 17. lipnja 2017. hodočasnici prijeći ukupno 150 kilometra na ruti Osijek-Aljmaš-Vukovar-Vinkovci-Vođinci-Đakovo-Donji Andrijevci-Slavonski Brod.

Utemeljitelji Marijanskog zavjeta za Domovinu tumače kako je već nekoliko godina iz raznih smjerova, inspirirana sličnim događanjima iz Europe, navirala ideja o pokretanju hodočasničkih putova diljem naše Hrvatske. K realizaciji projekta koji je i dio europske baštine, dodatno su volontere požurila zbivanja oko hrvatskih branitelja, vrijednosti proizašlih iz Domovinskog rata. Upravo ti napadi na branitelje i vrijednosti koje su osigurale obranu Hrvatske i današnju slobodu, potaknule se i ohrabrile mlade i bratnitelje da ovaj hodočasnički put nazovu zavjetnim, za Domovinu.

Projekt je inspiriran Putem sv. Jakova (Camino de Santinago) tradicionalnim hodočašćem Sv. Jakovu u svetište Santiago de Compostella, na sjeverozapadu Španjolske, prenosi narod.hr.