Porin za album ‘Kamenita vrata’ molitvene zajednice ‘Srce Isusovo’!

Uoči televizijskog prijenosa glazbene nagrade Porin dodijeljene su statue u 25 kategorija.

Najbolji album popularne duhovne glazbe je “Kamenita vrata live” molitvene zajednice “Srce Isusovo”.Najviše kipića osvojio je Matija Dedić i to njih pet. Jazz pijanist četiri Porina je osvojio za album “Matija svira Arsena” i to za Najbolju izvedbu jazz glazbe, Najbolji aranžman, Najbolji instrumentalni album te Najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe, a tu statuu podijelio je s Miroslavom Tadićem za skladbu “Ne plači”. Album Jazzy Bach, koji je Matija snimio s Darkom Jurkovićem Charliejem, pobijedio je u kategoriji Najbolji album jazz glazbe. Po broju osvojenih statua slijedi album “Gordan Tudor Post Nubila Phoebus” u izvedbi Gordana Tudora koji je osvojio tri Porina i to za Najbolju izvedbu klasične glazbe, Najbolju snimku albuma klasične glazbe i Najbolju produkciju albuma klasične glazbe. Slijedi Rundek Cargo Trio koji je Porina dobio za Najbolji album alternativne glazbe te Najbolji videobroj.

Od ostalih dobitnika tu je Ibrica Jusić koji je osvojio Porin za Najbolji album zabavne glazbe, TBF ima Najbolji album klupske glazbe, Elemental je pobijedio u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom dok je Massimov album “1 dan ljubavi” osvojio kipić za najbolju produkciju. Najbolju snimku imali su 2Cellos za pjesmu Mombasa, a cover Hladnog piva za album “Dani zatvorenih vrata” proglašen je najboljim likovnim oblikovanjem. Zvjezdan Ružić nagradu Porin dobio je u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe. Što se tiče klapske glazbe, najboljim albumom proglašen je album festivala klapa u Omišu, najbolji album tamburaške glazbe je onaj kvartet Gubeca i tamburaškog orkestra HRT-a, dok je klapa Ragusa osvojila statuu za najbolji album pop -folklorne glazbe. Zagrebačka filharmonija, akademski zbor Ivan Goran Kovačić i dirigent Vladimir Kranjčević pobijedili su u kategoriji Najbolji album klasične glazbe, najbolji dječji album je “Mjesto za mene – album pjesama za djecu” raznih izvođača dok je “50 originalnih pjesama – Arsen Dedić” proglašen najboljim tematsko-povijesnim albumom. “Karlovačko RockOff – festival novog zvuka 2015.” izabran je za najbolji album s raznim izvođačima.

Podsjetimo, Alan Hržica, voditelj zajednice Srce Isusovo i jedan od pokretača samog koncerta za Narod.hr istaknuo je kako je CD “Kamenita vrata live” plod molitve i slavljenja na Kamenitim vratima koje se već treću godinu zaredom slavi svakog utorka od 20 do 21 sat na Gornjem gradu. Intervju možete pročitati ovdje.

CD “Kamenita vrata” je live snimka koncerta koji je bio prošle godine održan na samim Kamenitim vratima gdje je bilo preko 1500 ljudi. Ondje su pjevali Nina Badrić, Ivana i Marija Husar, sestre Palić, Stjepan Lach, Petra Antolić i mnogi drugi izvođači. Od glazbenih producenata Ante Gelo, Goran Kovačić, Robert Vrbančić i ostali vrhunski glazbenici.