Posvojenjem za život!

Nova jesenska molitvena kampanja za zaustavljanje pobačaja započinje 28. rujna 2016. godine.

Ova do sada najveća kampanja u Hrvatskoj okupit će 24 hrvatska grada, s 25 mjesta bdijenja. U Inicijativu 40 dana za život službeno su se uključili novi gradovi: Križevci, Nova Gradiška i Imotski. Osim pred bolnicom Sestara milosrdnica, vjernici iz Zagreba bdjet će po prvi puta i pred KB Merkur. Kampanja će ujedno biti i najdulja jer će većina gradova bdjeti minimalno po 12 sati.

Pod motom ''Život, dakle, biraj!'' organizatori će približiti temu posvajanja i ljepotu posvojenja kroz svjedočanstva obitelji koje imaju jedno ili više posvojene djece.

- Odlučili smo se ponovno odabrati jednu temu, jer se iskustvo iz prošle kampanje pokazalo veoma dobrim kada je bila riječ o pravu na život djece sa sindromom Down. Tema posvojenja daleko će odjeknuti jer znamo obitelji po cijeloj Hrvatskoj koje su posvojile jedno ili više djece i dat će svoje svjedočanstvo - kazala je Petra Tišljarić, nacionalna koordinatorica inicijative.

Lidija Dugan, koordinatorica za Slavoniju, također je izrazila veliku nadu u uspjeh kampanje kroz temu posvojenja.

- Čvrsto se nadam da će se naći barem jedan bračni par koji će biti dirnut i potaknut da posvoji ili udomi dijete – rekla je koordinatorica za Slavoniju.

Koordinatorica za Dalmaciju, Marija Šošić pojasnila je zašto citat svete Majke Terezije u promidžbi kampanje.

- Sv. Majka Tereza pravi je primjer zalaganja za život i borbe protiv pobačaja upravo posvajanjem. Kontaktiraju me ljudi iz cijele Dalmacije želeći da se održe tribine za život u njihovim mjestima. Upravo ćemo na tim tribinama čuti svjedočanstva o ljepoti posvojenja, poslušati i jednog našeg aktivnog molitelja koji je posvojen, i izlagat ćemo ukratko i sam proces posvajanja – potvrdila je Marija Šošić.

Molitvom i postom inicijativi će se priključiti vjernici i iz drugih mjesta u Hrvatskoj, ovoga puta po prvi puta vjernici s otoka Visa i Brača te vjernici iz Koprivnice i Našica, a program liječenja postabortivnog simptoma zaživjet će uskoro i u Splitu! Split će biti tako uz Vukovar grad u kojem će žene koje imaju rane pobačaja moći proći stručni program pod nazivom: Opravdane i oslobođene.

- Teško je, ali je tako blagoslovljeno. Ni zima, ni kiša, ni samoća pred bolnicom, ni neispavanost, ni ismijavanja, laži protiv tebe, prijetnje, ne mogu se usporediti s osjećajem mira, radosti, punine, zahvalnosti na plodovima inicijative, u našem životu i životima mnogih. Držati dijete u rukama koje je moglo biti pobačeno je nešto iznimno lijepo, osmijeh djetetove radosne i zahvalne majke je najljepša potvrda ovoga što radimo, a suze radosnice žena s ranama pobačaja koje se sve više uključuju u inicijativu i doživljavaju iscjeljenje dokaz je da je ovo uistinu djelo živoga Boga! Zato pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u ovu jesensku kampanju i zajedno s nama donesu pozitivnu promjenu za Hrvatsku – zaključila je Petra Tišljarić.

Sve informacije o novoj kampanji mogu se naći na Facebook stranici: https://web.facebook.com/40.dana.za.zivot.Hrvatska/?fref=ts i www.40danazazivot.com.

Označeno u