Priča koja je ganula Hrvatsku: Pomozimo baki Alojziji, koja je zbog snijega ostala bez svog jedinog doma

Nova TV je u srijedu izvijestila o 77-godišnjoj Alojziji Greganić iz Ostrošinaca pokraj Našica, koja je zbog snijega ostala bez doma.

Krov trošne kućice u kojoj je baka Alojzija živjela nije izdržao pod snježnim pokrivačem. Općina Podgorač staricu je privremeno smjestila u napuštenu seosku trgovinu, piše Dnevnik.hr

Napuštena seoska trgovina novi je dom Alojzije Greganić. Na policama, umjesto namirnica, nalazi se bakina odjeća, obuća, higijenske potrepštine i posuđe. Iako je dobro naložila svoju peć, prostor nekadašnje trgovine nije lako zagrijati. Osobito kad se temperatura spusti i do minus 20.

Nakon što joj se pod težinom snijega srušio krov kuće, općina Podgorač pobrinula se da Alojzija ne završi na ulici. Smjestili su je u napuštenu trgovinu.

"Baka nema djece, ima mala primanja i moramo sve poduzeti da joj pomognemo", rekla je Ljiljana Zidar, predsjednica općinskog vijeća.

Ipak, u Općini su svjesni da život u trgovini nije trajno rješenje za Alojziju.

"Ovo je općinska zgrada i baka je trenutno zbrinuta na šest mjeseci. Mi se nadamo da će doći ljepše vrijeme i da će se nešto riješiti", dodala je Zidar.

Do pronalaska boljeg smještaja, Alojzija će ostati jedina osoba u Hrvatskoj koja živi u trgovini. Svi koji joj žele pomoći mogu baku kontaktirati na broj 091/769-0708.