PROTUPROSVJED U PULI: Kome smeta inicijativa ''40 dana za život''?

Jučer 3. ožujka održan je protuprosvjed koji je organizirao Centar za građanske inicijative Poreč protiv molitvenog bdjenja "40 dana za život" ispred pulske bolnice.

Negdje oko 11 sati, u trenutku kada je bilo okupljeno više od dvadesetero molitelja, ispred ulaza u pulsku bolnicu stiglo je sedam osoba koje su isticale proabortivne i protucrkvene natpise, te počeli glasno izvikivati iste takve fraze upućene moliteljima, ali i prolaznicima, tražeći zabranu molitvene pro life inicijative. Nakon nekog vremena pro life volonteri su uspostavili dijalog s protuprosvjednicima koji su se identificirali kao pripadnici feminističkih i pro LGBT pokreta. Obzirom da molitelji pro life inicijative održavaju molitveno bdjenje na ulici pored ulaza u bolnicu gdje je i stajalište autobusa sudionici protuprosvjeda su na zauzetoj lokaciji nedaleko molitelja ometali normalan prolazak građana.

Slijedom toga molitelji su pozvali policiju koja je na mjesto događaja stigla kada su protuprosvjednici već bili otišli. Od predstavnika MUP-a molitelji su saznali da protuprosvjednici nisu zatražili ni ishodili dopuštenje javnog okupljanja.