Prva korizmena nedjelja uz veliko hodočašće u Šurkovac iz cijele Hercegovine

Korizma je sveto vrijeme uže priprave za najveći kršćanski blagdan Uskrs.  Korizma je vrijeme čišćenja od grijeha, sebičnosti i krivih navika. Središte korizme je Isusova muka i smrt.

U korizmi smo pozvani učiniti barem nešto od onoga što je Krist učinio za nas, za mene, za tebe.  Svi su dakle pozvani da u korizmi nešto posebno naprave, da zaoru neku osobitu brazdu svoga života, i posiju novo sjeme u svoje dane, mjesece i godine.  Korizma, dakle, nije vrijeme žalosti, nego novo proljeće života. Ona donosi nove šanse, nadu da čovjek postane drugačiji, da u svome životu ispravi ono što ga je do sada mučilo, da postane zdrav, plemenit i dobar. Korizma je vrijeme kad čovjek može ozdraviti svoju dušu, i disciplinom u jelu, piću i radu iscijeliti svoju psihu, ali i svoje tijelo. 

Korizma je vrijeme skidanja  tereta sa savjesti, ali i s tijela, kao i teret krivih emocija i maštanja, te teških misli i briga.  Drugim riječima, korizma nas zapravo opominje da bi trebalo nešto napraviti.Nakon tisuće i tisuće svjedočanstava koji govore o ozdravljenju svoje duše i tijela koju je Isus ozdravio preko ruku svećenika karizmatika fra Ive Pavića, koji i sam poručuje “Ne ozdravljam ja nego Isus Krist!” sve više hodočasnika odlazi slaviti Isusa Krista baš u malu šurkovačku župu.

Njemu dolaze većinom najteži slučajevi. Obično teški bolesnici, od kojih je i medicina digla ruke. Ljudi bez vjere i nade, posve dotučeni depresijom i beznađem. Mnogo osoba dođe prvi put iz znatiželje samo da vidi što se to zapravo događa u toj maloj crkvi o kojoj se toliko priča a vrate se svojim domovima kao potpuno obnovljene osobe. Međutim, mnogi odlaze ozdravljeni, kako tjelesno tako i duhovno i psihički, kao posve novi ljudi. Lijevo od oltara nalazi se soba prepuna štaka i štapova koje su u Šurkovcu ostavili oni koji su uz njihovu pomoć ovdje došli te ih nakon ozdravljenja više nisu trebali, a fra Ivo složio ih je uredno u police kao u kakvom muzeju. Fenomen je to pred kojim razum zastaje, a vjera širom otvara svoja vrata. Baš kao u biblijska vremena.


Prvu korizemnu nedjelju (6.3.2022.) organizirano je hodočašće u župu Šurkovac iz cijele Hercegovine kako bi se vjernici što bolje pripravili za korizmu. Polasci su organizirani iz više mjesta (Međugorje, Čitluk, Čapljina, Ljubuški, Grude, Široki Brijeg, Mostar, Posušje, Tomislavgrad). Polasci su u ranim jutarnjim satima a povratak istog dana navečer. Za sve informacije i prijavu potrebno je kontaktirati broj + 387 63 273 596.

fra-ivo-pavic-plakat.jpg