Srednjoškolka iz Zagreba danima boravi u centru za beskućnike iz razloga koji će vam slomiti srce

I dok se nekima od nas svakodnevno vrti u glavi kako nabaviti nove materijalne stvari, pri tome s prijezirom gledajući na ove stare, istrošene, na sasvim drugom polu nalaze se osobe poput ove učenice škole za medicinske sestre, koja sanja o računalu jer bez njega ne može obavljati zadatke za školu.

Kako na Facebooku piše djelatnik zagrebačkog Centra za pomoć i podršku beskućnicima Zvonko Mlinar, već danima u tom Centru u Branimirovoj 53 dolaze jedna majka i njena kći, koja pohađa 4. razred škole za medicinske sestre, prenosi Srednja.hr

Njih dvije nisu beskućnice, ali od skromne mirovine majka svojoj kćeri i učenici ne može omogućiti računalo i internetski pristup pa buduća medicinska sestra koristi to dvoje u Centru za pomoć i podršku beskućnicima.

Vidjevši tu tužnu situaciju, bivši Voditelj Prihvatilišta za beskućnike zagrebačkoga Crvenog križa, a sada djelatnik spomenutog Centra Zvonko Mlinar, odlučio je pokrenuti akciju, da se srednjoškolki nabavi računalo.

– Učenica 4. raz. škole za medicinske sestre već danima s majkom dolazi u naš Centar za pomoć i podršku beskućnicima u ul. Kneza Branimira 53 radi pristupa internetu. Živi s majkom od njezine skromne mirovine i računalo joj je san, ne kako kaže za igrice i Facebook nego za školu.
Ako negdje imate odbačeno stolno ili prijenosno računalo, a koje još radi ili je nužan manji popravak molim vas da javite na tel. 091 200 9991 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , doći ćemo po njega. Hvala, stoji u Mlinarovoj poruci.

Sudeći po broju dijeljenja i komentarima na njegov post, učenica bi ubrzo mogla i dobiti svoje računalo!