Sadržaj s oznakom: Beskućnici

Objavljeno u Poučne priče | 15.4.2023.

Pomoć beskućnicima

Članovi jedne od većih crkvi u gradu slavili su stotu godišnjicu osnutka.

Često i vama na vrata kuće, poduzeća, ureda ili na ulici dolazi upit od raznih osoba koje su ‘kao u potrebi’. Redovito je to tipa: bolest, za djecu hrana, plaćanje režija i sl. ŠTO UČINITI?

Sva trojica mladih nogometaša, tada korisnika pulskog Prihvatilišta za beskućnike, koji su sudjelovali na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Meksiku, u međuvremenu su našli posao i osamostalili se.

Oni nemaju svoju obitelj - kratko je kazao jedan od korisnika dječjeg Doma “Maestral” nakon što su u sklopu inicijative “O La La”, beskućnicima iz MoSt-ova prihvatilišta u utorak kuhali večeru.

Svake sedmice je ručao sa ovom beskućnicom, sve dok nije saznao na što troši novac!

Priču o nešto drugačijem Adventu donose tri djevojke koje su otkrile njegovu drugu stranu, onu o kojoj ne razmišljamo često. Umjesto ispod grijalica pored adventskih kućica s kuhanim vinom, Anita, Veronika svoju prvu adventsku nedjelju provele su u šetnji s beskućnicima. Njihovu priču donosi Super 1.

I dok se nekima od nas svakodnevno vrti u glavi kako nabaviti nove materijalne stvari, pri tome s prijezirom gledajući na ove stare, istrošene, na sasvim drugom polu nalaze se osobe poput ove učenice škole za medicinske sestre, koja sanja o računalu jer bez njega ne može obavljati zadatke za školu.

Molim vas da oprostite ljudima iz Crkve koji vas nisu vidjeli, koji su se okrenuli na drugu stranu – kazao je papa Franjo primivši u Dvorani Pavao VI. više tisuća osoba koje su živjele, ili još uvijek žive na ulici, a koje su došle u Rim iz brojnih europskih zemalja kako bi sudjelovale na proslavi svojega Jubileja milosrđa. U taj se događaj, koji je organizirala francuska udruga „Brat“, uključilo više udruga koje pomažu osobama koje žive u velikoj bijedi i koje su bez stana.

Franjevački svjetovni red MB Trsat organizira hodočašće za 50 hrvatskih beskućnika gdje će se susresti s papom Franjom.

Korisnicima prenoćišta Caritasa Zadarske nadbiskupije koji sudjeluju u projektu "Nove vještine za nove mogućnosti" Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja zadarskog Caritasa, u prostorijama Caritasa u Zadru dodijelila je priznanje za uspješno provođenje projekta "Nove vještine za nove mogućnosti".

Na Veliki petak, 3. travnja, dok je Papa predvodio pobožnost Križnoga puta u rimskom Koloseumu, njegov je djelitelj milostinje, nadbiskup Konrad Krajewski, rimskim siromasima uručio znak Papine blizine.