UTAKMICA ŽIVOTA: Mladi nogometaši beskućnici i njihova trenerica trebaju našu pomoć

Sva trojica mladih nogometaša, tada korisnika pulskog Prihvatilišta za beskućnike, koji su sudjelovali na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Meksiku, u međuvremenu su našli posao i osamostalili se.

Hrvatska mreža za beskućnike, čiji je član i Prihvatilište za beskućnike Istarske županije u Puli, planira voditi svoju nogometnu reprezentaciju na Svjetsko nogometno prvenstvo beskućnika koje se ove godine krajem srpnja održava u Engleskoj. Hrvatska reprezentacija beskućnika službeni je partner Homeless World Cupa od 2009. godine i do sada su sudjelovali na pet svjetskih prvenstava, piše Glas Istre.

Volonterski projekt

U sklopu jedinstvenog socijalno-sportskog projekta "Hrvatska reprezentacija beskućnika", osim sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Cardiffu, planiran je i čitav niz drugih aktivnosti s ciljem senzibiliziranja javnosti za problem beskućništva kroz pozitivan utjecaj sporta. Jedinstven sportski projekt vodi se i realizira isključivo volonterski, a reprezentacija je sastavljena od korisnika programa za beskućnike, terapijskih zajednica i dječjih domova iz cijele Hrvatske.

- Svjesni izuzetno teške financijske situacije kao i nedostatka natječaja putem kojih bismo mogli osigurati financiranje projekta, javnosti se obraćamo sa zamolbom za partnerstvo i pomoć u realizaciji. Svaka pa i ona najmanja financijska podrška više je nego dobrodošla, poručuje Helena Babić za Glas Istre, voditeljica pulskog prihvatilišta, dopredsjednica Hrvatske mreže za beskućnike te nogometašica koja ih trenira.

Lani su na Svjetsko prvenstvo u Meksiku, upravo pomoću donacija sponzora otišla trojica korisnika pulskog prihvatilišta, a ove godine na put u Englesku planiraju njih dvojica te Helena Babić kao trenerica. No, samo ako iznađu sredstva za odlazak.

Označeno u