Svečani doček: Rukometaše su dočekale tisuće ljudi

Hrvatska rukometna reprezentacija u ponedjeljak se vratila u domovinu nakon što je na Europskom prvenstvu u Poljskoj osvojila brončanu medalju, 13. odličje osvojeno na velikim natjecanjima.

"Nismo očekivali medalju, ali smo se kvalitetno pripremali za nju svaki dan. Nikada ne znaš kako će sve završiti, na koncu je ispalo fantastično. Dobili smo ekipu, dobili smo mladost i pružili smo radost hrvatskom narodu," kazao je izbornik Željko Babić po dolasku u zrakoplovnu luku Zagreb.'Kauboji' su u Poljskoj osvojili 13. medalju na velikim natjecanjima pri čemu peto odličje na europskim prvenstvima. Treći smo bili i 1994. u Portugalu i 2012. u Srbiji, dok smo na europskim prvenstvima 2008. u Norveškoj i 2010. u Austriji bili drugi. Hrvatski rukometaši su dva puta bili olimpijski pobjednici (1996, 2004), jednom svjetski prvaci (2003), a u bogatoj kolekciji medalja nedostaje tek europsko zlato.

Babić se još jednom zahvalio svojim suradnicima i igračima na uspjehu u Poljskoj.

"Ne volim biti na tv i u medijima, iako znam da je i to dio mog posla. Igračima sam to već rekao, međutim želim im se još jednom javno zahvaliti. Uz njih i suradnike u stručnom stožeru postao sam bolji trener i bolji čovjek."

Osvojivši broncu u Poljskoj hrvatska reprezentacija je izborila direktan plasman na svjetsko prvenstvo, ali ne i na olimpijske igre. U travnju nas očekuju kvalifikacije u kojima ćemo igrati protiv Danske, Norveške i Bahraina.

"Ne mogu ništa obećati, bilo bi to neozbiljno. Očekuje nas jako teška grupa, bit će abnormalno teško. Ovaj turnir je za nas završio dobro, a vidjet ćemo kako će biti u travnju."

Kapetan hrvatske reprezentacije Marko Kopljar naglasio je kako igrači niti sami nisu znali koliko mogu.

"Sretni smo i ponosni zbog ove medalje. Ni mi nismo znali koliko možemo i gdje će sve završiti. Naša momčad je mlada, a imali smo i problema s ozljedama zbog toga smo svi iznimno sretni," poručio je Kopljar.

Jedan od novih junaka navijača je vratar Ivan Stevanović koji je sa 33 godine debitirao na velikom natjecanju.

"Još sam mlad, ima za mene vremena," kazao je sa smiješkom i dodao: "Prije nekoliko dana nismo očekivali svečani doček, sada smo presretni. Iza nas su teške pripreme i neizvjestan turnir. Zaslužili smo medalju," kazao je vratar PPD Zagreba dodavši: "Slava ? Ne bojim se za svoju slavu."

Marino Marić je priznao kako je lijepo završiti turnir pobjedom.

"Šteta što nismo otišli do kraja, no i ovako je super. Lijepo je završiti turnir pobjedom. Uspješno smo izgurali do kraja. Malo smo se proveselili, a sada idemo slaviti s našim navijačima," poručio je Marić, član njemačkog MT Melsungena.

Hrvatski rukometaši se nisu previše zadržavali na 'Plesu' već su krenuli prema središnjem zagrebačkom trgu gdje im je organiziran svečani doček. Na trgu bana Jelačića dočekalo ih je više od 3000 navijača, gdje su zajedno otpjevali pjesmu Neopisivo.

Izbornik Željko Babić prvi je dobio riječ.

- Lipo je pobidit. Volim ljubav i živjela ljubav - kratak je bio hrvatski izbornik, koji se osvrnuo na tešku skupinu kvalifikacija za Rio.
- Danci i Norvežani imaju problema, imamo i mi pa smo 1-1 - dodao je.

Ovaj osjećaj je NEOPISIV(O)!!!!!!Samo jedna riječ bi bila to.....#iznadsvihHrvatska #crohandball

Posted by HRS on 1. veljača 2016

 

Autobus je krenuo prema Trgu! ...najlakše je kad pitaju me koliko i kako ja nju volim jako samo jedna riječ bi bila to NEOPISIVO#iznadsvihHrvatska #crohandball

Posted by HRS on 1. veljača 2016

Označeno u