Umrla majka koja je prekinula kemoterapiju kako bi rodila dijete

Svjedočanstvo vjere i života.

Lidija je ganula Hrvatsku, liječila se od teške bolesti, prekinula terapiju da bi rodila sinčića

- Ili ćete liječiti rak ili ćete roditi? Rodit ću! – odlučila je tako, bez imalo dvojbe, prije dvije godine Lidija Zečević rodom iz Lišana Ostrovičkih, tada 28-godišnja mlada majka koja je odlučila prekinuti kemoterapiju kako bi donijela na svijet sinčića Antonia.

Nažalost, Lidija je jučer preminula, ali je njeno dijete živo i zdravo. Tužnu vijest potvrdio nam je kratkom porukom član uže obitelji, koji shrvan bolom nije mogao razgovarati s novinarima, potvrdio je za Zadarski.hr

Idila obitelji Zečević prekinuta je kada se saznalo za Lidijinu tešku bolest. Prije tri godine dijagnosticiran joj je rak, kako su liječnici kazali onaj najgori, progresivni HR2 pozitivan, nehormonski karcinom dojke.

Nakon što je RTL televizija tada emitirala prilog o hrabroj majci, priča je objavljena i na njihovim web stranicama gdje je Lidija opisala svoju borbu za život i javno zatražila pomoć.

- Ja sam napravila ultrazvuk koji je pokazao neku tvorbu tri centimetra. Dok sam došla do termina u Zadru u 7. mjesecu on je već narastao četiri centimetra. Bio je velik sedam centimetara, kazivala je tada Lidija.

I dok su njezine prijateljice ispijale kave, radovale se izlascima, ona je obilazila liječnike. U zadnje tri godine prošla je 10 ciklusa kemoterapija, 25 zračenja i 13 imunoterapija. I taman kad je trebala primiti onu zadnju, saznala je da je trudna. Liječnici su se digli na noge.

- Svi onkolozi su tražili abortus. Ne mogu reći da sam bila tužna što se bolest vratila već sretna zbog toga što mi Bog daje. On je božje čudo, kazala je tada novinarima.

I čudo se rodilo. Maleni Antonio danas je potpuno zdrav i veseo dječak. I on i njegova hrabra majka lavica dokazali su nemoguće. No, samo dva mjeseca nakon poroda, crne slutnje liječnika su se obistinile - karcinom je metastazirao na drugu dojku i pluća.

- Nije mi niti u jednom trenutku bilo žao žrtvovati svoj život za svoje dijete, rekla je tada Lidija.

Danas je izgubila borbu za svoj život, ali je dobila bitku za svoje dijete. I na taj način pobijedila i - samu smrt.

Ostat će svima u sjećanju kao Lidija – majka lavica.