Sadržaj s oznakom: Rak

Psi čak po mirisu mogu raspoznati o kakvom tumoru se radi, kažu na Harvardu. Na primjer, kemijski sastav mirisa koji se stvara kod raka prostate je drugačiji od, recimo, raka na plućima, donosi 24 sata.

Donosimo vam intervju patra Mije Nikića kojeg je dao za Slobodnu Dalmaciju.

Svećenik ste i psiholog, što nije čest slučaj. Svima koji vam se obrate za pomoć prilazite kroz psihološko-duhovni aspekt.

"Presretni smo zbog ovog malog života koji je pravo čudo u našim rukama."

Dok se većina nutricionista protivi takvoj ideji, medicinski stručnjaci drže da čak i kratki post u trajanju od tri dana može imati veliku korist za ljudski imunitet, jer ga, kako kažu, obnavlja i jača.

Martina je istinski dokaz promjene koju samo Isus može donijeti u nečiji problematičan i težak život.

Jessici Hanni, majci četvero djece, dijagnosticiran je terminalni rak dojke kada je bila trudna 14 tjedana. Nekoliko joj je liječnika savjetovalo da pobaci, no ona je to odbila i umjesto toga izabrala život, javlja CNA.

Borac, ratnik, heroj, samo su neki od izraza što ih koristimo opisujući osobe koje boluju od raka, no po novom istraživanju mnogi među njima takve riječi smatraju neprikladnima, a ne motivirajućima, piše BBC.

Imam 27 godina i volim svoj život. Sretna sam. Dugujem to svojim voljenima, ali kontrola je izvan mojih ruku. Nisam ovu 'bilješku prije smrti' počela pisati jer se smrti bojim...

Pjesmu je napisala djevojka u posljednjoj fazi bolesti, u New York bolnici.

Snagu sam našla u molitvi, svjedoči Ana Beatriz kojoj je dijagnosticiran rak u 2. mjesecu trudnoće. Liječnici su joj savjetovali pobačaj, no ona je odbila.

Otkrila je da ima rak pa je odlučila stvar uzeti u svoje ruke i snimila je dirljive fotografije na kojima joj suprug brije glavu.

Dječak Dylan Askin zapanjio je liječnike svojim oporavkom za vrijeme najsvetijeg i najvećeg blagdana dana za kršćane.

Ako trebate nešto da vam uljepša dan, pogledajte ovo!

HRVATSKI znanstvenici na čelu s prof. dr. sc. Bojanom Polićem otkrili su novi mehanizam kojim „prirodnoubilačke“ stanice obrambenog sustava razvijaju sposobnosti za uništavanje tumora i virusa uz pomoć procesa koji se naziva edukacija.

'Obećavam ti vjernost u dobru i u zlu, u zdravlju i bolesti. Ljubit ću te i poštovati u sve dane života svoga.' Ovim riječima iz obrednika vjenčanja ovaj je mladi par pokazao na svom primjeru što to uistinu znači. Njihovo vjenčanje dirnulo je svijet.

Stranica 1 od 2