Trudnica u terminalnoj fazi raka umjesto pobačaja izabrala život

Jessici Hanni, majci četvero djece, dijagnosticiran je terminalni rak dojke kada je bila trudna 14 tjedana. Nekoliko joj je liječnika savjetovalo da pobaci, no ona je to odbila i umjesto toga izabrala život, javlja CNA.

U intervjuu za EWTN Pro-Life Weekly 1. rujna, opisala je kako je ova trudnoća bila vrlo drugačija od prethodne tri rekavši: "Bog me pozvao na nešto tako veliko."

Prije nego što je zatrudnjela, Hanna je primijetila udubinu na dojci. Liječnici su pogrešno dijagnosticirali rekavši da je benigno. Dva tjedna kasnije saznala je da je trudna. Na svom prvom pregledu kod ginekologa ponovno je pregledala liječnike. Tada se pokazalo da ima rak dojke. U početku su liječnici mislili da se radi o malom tumoru 1. stadija. Međutim, nakon što je bila podvrgnuta operaciji, rečeno joj je da je tumor 13 centimetara i stadij 4 - što znači da je rak vjerojatno terminalan.

Strastvena pro-life zagovornica koja je otvoreno dijelila svoja uvjerenja na internetu i s ljudima u svom životu, Hanna je objasnila kako ju je trudnoća potaknula da istinski živi svoja čvrsto uvjerenja.

jessica hanna 1

“Bilo je to samo putovanje, 'Wow. Sada ste govorili o tome - govoru za život. Sada si postala žena koju svi koriste u svojim raspravama — što ako je život te žene u opasnosti? ukazala je Jessica na mišljenja okoline. “A sada je vrijeme da ja istupim.”

Pobožna katolkinja, Hanna se okrenula svojoj vjeri da joj pomogne prebroditi teška vremena. Nakon svake kemoterapije molila se na grobu blaženog oca Solanusa Caseyja, budućeg sveca čije je tijelo pokopano u Detroitu, njezinom rodnom gradu.

“Molila sam se na njegovom grobu da čudesno ozdravim i da se moj sin rodi zdrav ”, prisjetila se.

Ne znam gdje će me Gospodin odvesti. Hoće li me voditi putem u kojem trebam svjedočiti kako se umire, s njegovom milošću? Ili će možda izvesti čudo?

Druga svetica kojoj se obratila bila je sveta Gianna Beretta Molla. I svetoj Gianni je u trudnoći dijagnosticirana po život opasna bolest. Hanna je objasnila da je, slično svetoj Gianni, tijekom trudnoće odabrala neki tretman koji neće ugroziti njezino dijete.

„Mnogi ljudi nisu niti svjesni da kemoterapije mogu biti prilično sigurne za vrijeme trudnoće”, Hanna je objasnila. „Izabrala sam prečac u kojem sam zbog kemoterapije pretrpjela male neugodnosti, a primjer sv. Gianne bio mi je dodatna inspiracija.”

Nakon dijagnoze, osjetila je kako je Gospodin zove na nešto veliko. Nesigurna u vlastitu budućnost, dva dana nakon dijagnoze odlučila je napraviti profil na društvenoj mreži kako bi svoje putovanje podijelila s drugima i stvorila molitvenu zajednicu u kojoj je osmislila svoju patnju – prikazujući je kao molitvu na nakanu njenih pratitelja.

„Mislim da ne postoji patnja koja je uzaludna”. Ne znam gdje će me Gospodin odvesti. Hoće li me voditi putem u kojem trebam svjedočiti kako se umire, s njegovom milošću? Ili će možda izvesti čudo?”

Nastavlja: „Odlučila sam poslužiti se društvenim mrežama, bez obzira na to što će se dogoditi. Povjerenje u Gospodina je najvažnije, povjerenje s kojim možemo ostaviti vlastite želje i potrebe u podnožje Kristova križa i njemu prepustiti da se pobrine.”

jessica hanna 2

Hanna je ponudila tri savjeta ženama koje se suočavaju sa sličnom situacijom.

Vjerovala sam da ne postoji patnja koja je uzaludna.

Prije svake odluke potražiti mišljenje više stručnih, liječničkih mišljenja. Prije same kemoterapije, Hanna je objasnila kako se posavjetovala s desetak liječnika, što nikako ne bi utjecalo na odluku o eventualnom pobačaju.

Drugo, zatražite pomoć naše Nebeske Majke. Blažena Djevica Marija zna kako je to suočavati se sa žalostima i strahovima koje prijete vlastitom djetetu, ona suosjeća. Stoga, ako se obratimo njoj, ona će uzeti naše strahove i upraviti naše molbe svome Sinu, Gospodinu našemu, zajedno s našim vapajima.

Na kraju, ujedinite svoje patnje s Kristovim patnjama, posebno s patnjom na Križu. „Pomislite samo na agoniju koju je Krist prolazio – bilo da govorimo o pribijanju na križ, ili možda proživljavanje same agonije za vrijeme Križnoga puta.”

Nakon što je Jessica rodila, nalazi su bili ohrabrujući. Nije postojalo nikakvih znakova da se tumor proširio na limfne čvorove. Njezina nekada smrtna dijagnoza sada je bila izlječiva.

Sina je nazvala Thomas Solanus. Njezin je slučaj predan za kanonizaciju blaženog oca Solanusa Caseyja.

Njenu priču pogledajte u nastavku: