Sadržaj s oznakom: Abortus

Objavljeno u Kolumne | 23.5.2022.

Peta zapovijed glasi...

Prije par godina novine su prenijele vijest o tome kako se u Švedskoj potpuno legalno može pobaciti dijete koje nije onog spola koji roditelji priželjkuju, budući da je pobačaj legalan iz bilo kojeg razloga sve do 18. tjedna trudnoće.

Amy Jedrysek je majka koja je odlučila na Facebooku podijeliti sliku svoje bebe s ultrazvuka na kojoj se čini kao da poručuje „bok mama!“ kako bi na taj način pokazala da pobornici pobačaja lažu kada kažu da je to samo „tkivo“ ili „još nije osoba“.

Objavljeno u Vjera i život | 5.5.2022.

Djevojka i Spasitelj

Djevojka živi u malome mjestu u Slavoniji. Studiravši u velikom gradu, sreće mladića u kojeg se zaljubljuje. Nakon svega nekoliko tjedana stupaju u intimni odnos. Za Božić 2004. otkriva da je trudna. Međutim, za djevojku to nije “blagoslovljeno stanje” nego strašna i poražavajuća vijest, nešto što joj nikako ne treba. Nosi bebu koju ne želi, abortus je dogovoren, dečko će platiti i čekati na nju.

“Dnevnik nerođenog djeteta” opisuje djetetov život od njegova začeća u majčinoj utrobi do dana kad dijete osjeti:

"U zdravstvu, toj prekrasnoj medicini ti ćeš vidjeti jad i bijedu, ali moraš slijediti nauk moga Sina i svete Crkve.

15 žena koje su napravile abortus odlučile su podijeliti svoja najosobnija i najbolnija iskustva kako bi upozorile druge na duboku bol i patnju koje dolaze kao posljedice abortusa.

Majka sam četvero djece. I meni i mom mužu dogodilo se da smo u tijeku posljednje trudnoće razgovarali o pobačaju.

Majka sam i odlučila sam vam se obratiti kao neznancu kojem se je uvijek lakše povjeriti nego nekom poznatom.

O pobačaju se govori puno, no često su emocije glasnije od argumenata.

Jao vama licemjeri koji živite a drugima ne dopuštate da žive!

"Ne doktore! To je strašno! Pa to je zločin. Ne želim ubiti svoje dijete",
 vikala je šokirana majka.

Worldometer je 31. prosinca objavio izvješće koje pokazuje da je pobačaj bio vodeći uzrok smrti u svijetu 2021. godine, s 42,6 milijuna smrtnih slučajeva. To podiže pobačaj na razinu genocida.

Dugo sam izbjegavala pisati o temi abortusa. Ne zato jer nemam što reći o njoj, već zato što je sve već davno napisano, kazano i dokazano. Ali opet nije dovoljno. I ne znam hoće li ikad biti dovoljno…

Objavljeno u Duhovni kutak | 1.12.2021.

Abortus, i zašto ne

Jedno od dosta kontroverznih pitanja u vezi kršćanske doktrine te novih modernih svjetonazora je svakako i pitanje abortusa, odnosno pobačaja.

Imam 43 godine. Prije 15 godina doživjela sam strahotu ABORTUSA.

Nerođeni osjećaju fizičku bol puno intenzivnije nego odrasle osobe jer nemaju razvijen povratni mehanizam za ublažavanje boli koji se počinje razvijati tek nakon rođenja. Udžbenici iz anestezije navode kako nerođene bebe osjećaju bol s 16 tjedana nakon začeća.

Stranica 1 od 6