Zavičajni klub hercegovačkih studenata obilježio 20 godina postojanja!

Svečanim programom u zagrebačkom hotelu Westin, Zavičajni klub hercegovačkih studenata u petak 8.5.2015., obilježio je 20 godina svoga postojanja.

U prigodnom programu sudjelovali su mnogi uzvanici koji su nekad i sami bili uključeni u rad Kluba, a jedan od njih je i glumac Dragan Despot.

Svojom pjesmom prisutne je uz Ivana Mikulića počastila klapa Intrade te Miroslav Škoro.

Nekoliko riječi prisutnima je uputio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te aktualna predsjednica Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata, Gabriela Mitar iz Posušja, koja je ujedno i prva žena na čelu Kluba od njegova osnutka.

Uručena su priznanja zahvale svim dosadašnjim predsjednicima Kluba i glavnom sponzoru Kluba gospodinu Iliji Tokiću.

Posebnost hercegovačke kulturne baštine pokazali su članovi folklorne sekcije Kluba otplesavši hercegovački linđo.

Također tijekom večeri, prikazan je i dokumentarni film o Zavičajnom klubu Hercegovačkih studenata koji su marljivo pripremili studenti.

Obilježavanje 20 godina postojanja Kluba, nastavlja se u nedjelju 10.5. u franjevačkom samostanu Bezgrješnog začeća BDM u Dubravi, misom zahvalnicom koju će s početkom u 18.00h predvoditi fra Mario Knezović, jedan od osnivača Kluba.

Proslava obljetnice završava predstavom u izvedbi članova Kluba koja će biti prikazana u subotu 16.5. u Kinu Forum koje se nalazi u sklopu SD Stjepan Radić na Savi.

Zavičajni klub hercegovačkih studenata ili Zavičajni klub studenata Hercegovine, kako se u početku davne 1995-e godine zvao, svojim aktivnim djelovanjem već 20 godina krasi kako kulturnu, tako i sportsku, dramsku, folklornu, zabavnu kao i intelektualnu studentsku scenu u Zagrebu.

Kroz Klub je prošlo više tisuća ljudi, a njegovi aktivniji članovi danas su uspješni na društveno-političkoj i poslovnoj sceni.

Zavičajni klub hercegovačkih studenata već duže vrijeme slovi kao najbrojnija i najaktivnija studentska udruga u Zagrebu, kako na Sveučilištu tako i među zavičajnim udrugama.

Studenti Kluba s ponosom ističu kako je obilježavanje 20 godina njegova postojanja,  zahvala svima koji su poklonili svoje srce Klubu kao i onima koji će ga tek pokloniti!

Još vijesti iz regije, čitajte OVDJE