Afrička ljubav okrunjena brakom

Sjećate li se Anamarije i Filipa, cure i dečka iz Istre koje je Afrika spojila, a ljubav se rodila kada su skupa krenuli volontirati u sirotištu Sv. Ante u Tanzaniji.

Pročitajte o njihovoj ljubavi i dolasku u Mali dom »

Ove jeseni njihova afrička priča dobila je najljepši ukras. Sunčane rujanske subote ispred crkvice Sv. Duha u istarskom selu Korenići, odakle potječe Anamarija i gdje inače živi njezin nono, dvoje mladih ljudi, Anamarija i Filip, obećali su jedno drugome vječnu ljubav, onu koju su započeli pred odlazak na volontiranje u Afriku, a zaručili se prije godinu i pol okruženi djecom u afričkom sirotištu.

africka-ljubav.jpg

africka-ljubav-1.jpg

africka-ljubav-3.jpg

africka-ljubav-4.jpg

Photo: www.malidom.com

Vjenčao ih je njihov veliki prijatelj i posebni gost na vjenčanju, naš fra Miro Babić, netom prije svog povratka u Afriku. Tako je i fra Mirin godišnji odmor u domovini zaokružen na najljepši način.

Obred vjenčanja ispred crkvice bio je posebno emotivan.
”Ajme koliko emocija, pjesme, suza, veselja, ma svega!” rekla nam je Anamarija.

A nakon vjenčanja uskoro kreću ponovno na afričko putovanje. No ovaj put Anamarija i Filip Marić odlaze s posebnim ciljem – pripremiti i započeti gradnju novog sirotišta u Tanzaniji, gdje su uz obalu jezera Nyasa, na granici s državom Malawi, već prošle godine kupili zemlju za novo sirotište. Njihov projekt ”WE ARE ONE” svakako ćemo pratiti.

Na kraju obreda vjenčanja fra Miro je pozvao sve uzvanike u zajednički blagoslov ljubavi ovo dvoje plemenitih ljudi. A danas, na blagdan Sv. Pacifika, pozivamo i sve vas koji ste pročitali ovaj članak da u svom srcu izgovorite blagoslov za Anamariju i Filipa. Za njihovu ljubav koja ne poznaje granice.

Sretno vam Anamarija i Filip!

Život ove misije počiva na potpori koja stiže od plemenitih ljudi širom svijeta. Stoga hvala vam na dobroj volji da pomognete djelovanje fra Mire Babića u siromašnoj Africi!. Za sve daljnje informacije posjetite http://www.malidom.com/donacije