Andrea Bocelli u Fatimi svjedoči vjeru: Na koljenima ide prema Gospi

Andrea Bocelli, proslavljeni je talijanski tenor i svjetska glazbena zvijezda sa prodanim više od 70 milijuna ploča, ali unatoč svoj svjetskoj slavi ostao je skromna osoba koji ne skriva svoju vjeru.

U mnogim njegovim nastupima jasno dolazi do izražaja stav da je vjernik i katolik te uvijek ističe kako veliku ulogu molitva i vjera ima u njegovom svakodnevnom životu.

Prije deset godina u Međugorju je održao veličanstveni koncert kojem je nazočilo više desetaka tisuća gledatelja i tada je svima poručio „Ja idem u Međugorje primiti poruku, a ne dati poruku. Jer jedine poruke koje mogu dati su one koje su sadržane i skrivene u samim notama pjesme, a ne nešto drugo što bih ja mogao učiniti.

Ovog mjeseca nastupio je u bazilici Gospe od krunice u Fatimi u sklopu obljetnice 101. godine od ukazanja Djevice Marije u Fatimi, i ovog puta je posvjedočio i pokazao svoju zahvalnost Majci Božjoj. Fotografija koju je objavila službena stranica bazilike a koja prikazuje slavnog, slijepog pjevača i njegovu suprugu koji na koljenima idu prema Gospi oduševila je svijet.

Na svom Facebook profilu osvrnuo se na svoj koncert i podijelio neke od fotografija uz dirljivu objavu koja otkriva koliko je privržen svojoj nebeskoj Majci:

Svaka majka simbol je Nje, svaka maternica daje život, utjelovljuje ga i donosi ga među nas. Marija je jedini put do našeg Oca, ona je nebeska majka, posrednik i tješitelj. Postoje mjesta poput bazilike u Fatimi gdje je zrak ispunjen Njenom prisutnošću toliko da svaki dah postaje molitva”.

 

Označeno u